Ahad, 8 Mei 2011

Beb! Aku da bertunangg!

urrmm..xsangkenyer aku da jadi tunangan Mohd Azizi..ehehe..yup...1 Mei 2011 baru-baru ni.  Sori la lame da xupdate..sangat2 busy memandangkan risik bulan April n bulan Mei dah tunang..banyak preparation nak kena buat..semua preparation wat sama-sama dengan encik tunang..so xde devide pe2 tugas pn..urm..tp srnok la..tp cm biasa la..bajet lari dari yg dirancang..but..its okey..smuanye pn da selesai n berjalan dengan lancar.. :)

Baju tunang aku sangat cantek..!! And aku rase macam nak sewakan pun ade sebab lepas ni nak pkai untuk ape lak kan?? Rase-rase ade tak orang nak sewa baju tunang aku??ehehe..pastu..dulang hantaran pn aku nak sewakan gak..yang puteh ade dalam 3 jek..yg hitam ade banyak..jap eh..upload pic..tgok kt bwh kehh?? Kalau-kalau rase cm nk sewa baju n dulang hantaran tu...email me at shasa_rossa@yahoo.com okeh?

this is me..wearing my dress

me with hantaran
me with d ring (korg zoom la ek klu nk tgok..eheheh)
hokeh..selesaii...tu jela leh aku upload..byk2 kang..bosan lak korang..ehehehe..klu2 rse nk sewa bju or bekas hantaran tu..email ar aku..klu nak tanye2 pn leh gak..klu aku leh jwb..aku jawab la key.. k la..aku agk bz ni..xleh nk pnjg2 untuk entry kli ni..len kli ade mse ak update lagi okeh..jmpe korg ag pasni..bye2..luv u..muah..Assalamualaikum w.b.t.. :)




Isnin, 4 April 2011

halamakk...kezutannn...

Kezutan...kezutann..hadoiiii~

Korang nk tahu x? ala..klu xnk thu pn ak nk cite gk..mggu lepas aku balik kmpung..igt kan nak bincang pasal bile nk datang merisik ni lahh..hari Sabtu tu..sedang nyenyak aku tido..tepon bunyik..si dia kol.  Aku malas nk jawab sebab gntok kan..biar dlu..jakgi bunyi ag...hadoiii..jawab la jugak..heloo...syg,boleh x mak gn abah nk dtg rumah mlm ni?? aku jawab..hah???nak dtg malam ni..dah le aku blur2..aku ni tgah mimpi ke ngigau ke...pstu aku ckp..jap2..jakgi tepon balik..

aku pun terus la gi depan..aku pandang je mak aku..termenungg je nengok mak aku..da lme skitt..bru le aku ckp..Mak,..mak gn abah faris nk dtg rumah malam ni..leh ke?? mak jwb..hah??!!Nak dtg rumah???rumah kita da la cmni.. (belom beli perabot gn langsir baru) sabooo jelahh mak aku ni ha..aahhahaa..pstu mak aku ckp..tepon la abah tanye..aku jawab.."ishh..mak ni..mak la ckp gn abah..td bru je kol abah..cakap elok jek..dan2 nk along yg ckap..".  Mak jwb.. "okey..tepon lah.".  Pastu... "Abg..pakcik mat senapang gn isteri nak dtang rumah malam ni..macam mane ok x?? (abah xde..outstation) Abah jawab, "hah..nk dtg..rumah tu da la cmtuu!!". =jawapan sme jek suami isteri..haishhh...sbnrnyer kt rmh aku tu xde sofa..aahha..mcm org jepun la dduk..agaknyer malulah tuu..apelah mak gn abah ni..Pstu abah pn ckp ok..mak pn ok..aku pn kol la si dia..ckp leh dtg..tp kene dtg lepas isyak sebab abah balik kje lepas maghrib..

Aku mggelabah smpai tahap nk buang air besor!!ahaha..nak pakai bju pe ekk??tnye kt mak..mak ckp..ala..pakai baju dok rumah jekk..tp sopan lah..sbb mse tu along bknnyer terlibat gn perbincangn tu..aku pn g mandi..n tkr bju bese jek..mak da tukar bju kurung..abah cm bese la..smpoi jek..adik2 aku ramai yg xde..yg ade si kecik Adik n De jek..yg len xde..alahai..dlm pkul 9 cmtu kot dorang dtang..pstu aku g salam gn dorang..pstu aku g kua..Tahu2 pstu dorg da nk balik dlm pkul 11 cmtu lah..byk sgt boraknyer.yelahh..da kenal dari anak masing skolah rendah..byk la bnde nk cite kn..ahaha..Alih2..nk berbesan lak..kikiki..lawok2..mcm dlm antu kak limah tu..plawok2..ahaha..tetibe jek..tkr tjuk...

Lepas dorg balik tuu..aku terus g kat mak..n mak pn bg la cncin tu kt aku..ehehe..tnjuk la kat abah n amak n kat adik2 aku.. Yang bestnyer mak lah..dia ckp pe taw.. "abang2..tik nk cincin cmni jugak taw".  Hahahaha..sengal btul mak aku ni..yg abah wt xthu jekk..kikiki..Lepas tu da kemas2..ktorang makan..borak2 la psl persiapan tunang lak.. Yang bapak ku nii..xhabis2 ckp.."Tik..xsmpai sebulan ni..da dkt da nk tunang ni..". Abh nervous sbnrnyer..sbb aku ni anak yg first..so xde pgalaman ag lahh..actually..sblum abah pnah jek join risik2 ni..jd wakil fmly sbb abah ni anak lelaki sulong..tp tang anak dia sndirik..gelabah skit..yelah..anak kandung sndiri kan..phm2 jek lahhh.. :p

Then..da tetap 1 Mei 2011 ni aku tunang! wahh..xsgke btul aku da nak tunang wehh..haishh..korang doakan semuanye berjalan lancar la nti ye..baik persiapan or majlis and segalanyer lahh..okey2...jmpe ag len kli..bye2.. Assalamualaikum.. :)

Selasa, 29 Mac 2011

Cincin Tunang n cincin risik

hadeeii...stu malam smpai 3 entri aku wat...jap2..penat....nak bg pusing dlu pinggang japp...uishh..sdp2... :p

okeh smbung..tu iklan jekk..ehehe..Ni cite psl aku cri cincin lak..First tempat aku cari Poh Kong kat Alam Sentral, Shah Alam.  This chinese gurl memang bagus..ktorang ckp jek nk cri cncin risik n cincin tunang terus dia jmput msuk n ajak kitrang tgok cincin belah rotan (cincin risik).  Mse pilih tu dia tnye la..bajet brape n terus kua kan cincin yg ikot bajet ktorang tu..plih2 trus dpt jmpe yg aku kenan n dia pn kenan..pstu..

dia sruh ktorang g belah dpn lak..plih cincin tunang..aku gn si dia mmg suke cincin yg batunyer tertanam..kat Poh Kong ni xbanyak design cmtu..ade dua yg aku kenan..tp terlalu kecik..si dia da kenan..sruh aku amek dah..tp aku xnk..sbb aku nk tgok kt tmpt len...pstu..ktorang beli la cincin belah rotan tu jek...kt situ pn ade sale gak..ak xigt brape percent..tp dpt cash voucher RM30..(nk wt pe tah gn cash voucher tu) valid smpai 3 bln..lepas tu dari situ ktorang terus g Alamanda dgn harapan ade lahh Kedai Emas Sri Penang kt situ..tp hampeh..xde..yang ade Habib, pstu Wan apetah n ag stu..Tomei.

aku msuk kat Habib mule2..tp hrgenyerr..leh than ar..smuanyer 2k keatas..mne la aku mampu nk beli semahal tu..design pn xbanyak...ktorang pn kua n pegi kt kedai emas wan tu..(nme sbnr xigt) kt situ pn sme..cincn xbyk design, mahal n customer service hampeh..so xyah la pegi...pndpt aku la...xthu la korg cmne..aku msj2 kwn2 aku tnye kt mne..dorg sma ckp Kedai Emas Sri Penang ni kat Semuahouse n kat Carefour Cheras Perdana, aku try la google..kat laman web dorang cume letak location kat Jalan Semenyih n nmbor tepon jek.

Si dia pun kol tnye kt mne. Rupenye kat Metro Point Kajang je..tahu lah aku kat mne.. Pergi la kat sane..masuk2 jek.terus smua staff kat situ ckap SELAMAT DATANG...ktorang terus dpatkan adik yg pling dkt gn ktorang..ehhee..malu la..(xpnah g beli cincin).  dia tnye la nk beli cincin cmne.. (ayat standard), ktorang pn ckp cincin tunang (ayt bosan).  Dia tnye ag nk batu cmne..nk berlian ke batu ... (xigt nme batu tu)kitorang pn ckp la nak emas kuning.xmo emas puteh.  Dia sruh dduk nk tnye dsign nk cmne..pstu dia kuakan la dlm 5 bentuk cincin..Yang aku geram..ak pkai cncin tu..tnjuk2 kt si dia..dia angguk2..pstu angguk2...eeii..geram aku..adik tu pun ckp..smua pn dia angguk la akak..Itulah pasal..pstu aku tnjk ag..dia g jawab kol plak..ade order minyak..hadehh..tu aku paham ag ar kan..mmg keje dia cmtuu..

Tengah aku tgok2 cincin dia tnye kat adik tu tandas kat mne..rupenyer dia nk ter....(phm sndirik) ahahha..ptot la xleh ckp..snyap jek...rupenyer2....kikikiiii...nsb bek la kann..klu x..balik mmg majok arr..lalalala~lepas tu dia msuk je terus akak kt situ bg ktorang 2 air kotak..ehehe..thanks akak..thu2 jek ktorang ni haus.. :p

Lepas si dia pun da stuju gn design yg aku plih..aku g la bayo.  Tengah2 bayo tu saje2 jek.tnye cincin utk laki.  
Si dia pun try2 la cincin suasa...cntek2 gak cincin suasa kat sane..leh ar g tgok nti..ehehhe..lepas da settle bayar..ktorang terus balik..

Kesimpulannyer...Kedai Emas Sri Penang mmg baguss...sgt2...aku memang sukee...Poh Kong pun bagus gak..cume aku lebih kepada Kedai Emas Sri Penang ar..sbb smua kat situ Melayu,..selese ar sikit nak cakap..sebab kebanyakan kedai Emas yang best2 ni..cakap english..aku lak englishnyer berterabur..tu reasonnyer.takde sebab lain okehh..so klu korang nak plih cincin tunang ke, cincin belah rotak (cincin risik), cincin nikah ke..pe2 la barang emas..datang le ke Kedai Emas Sri Penang...!! cewahh..promote tuuu...

okeylah..tu la entri last utk arinehh..penat taww x..jmpe ag len kli ekk..mgkin lepas aku amek baju2 tu nnti..aku share gn korang ke..xpun aku tnjuk skit2 ke..mse hri tunang baru tnjuk ke..tgok la nti hokehh..jmpe ag nti keyy?? hrp korang xboring gn entri aku n hope jugak dpt tolong korang.. Assalamualaikum w.b.t

Isnin, 28 Mac 2011

Tempahan Baju Bridemaid, Baju tunang, Baju Nikah, baju melayu..

Tu diaaa...sikit pnyer pnjg tjuk en3 aku an?? Nak cite arr..ssh btul la nk cari tmpat yg jahit murah2 neh..smuanyer nak rembat mahal2 jekk..geram tol aku..ade yg smpai seriban..giler mahal..aku cari kat tenet pn..xbanyak membantu pn..dah ar ag sebulan je aku tunang..pning kot nk cari...last2 aku decide aku nk tnye je kt kawan aku..kat mne dia anta baju nikah dia...

Pastu, kwn aku (fareha) ckp, dia anta kat shah alam, tp mahal giler..RM700!! Bapak mahalnyerrr....dia ckp,..dia tpakse tmpah kt situ gak sbb da bagi baju..haduu...ni kes xtnye dlu la ni knn...tp nk wt cmne kn..da terantar pn..ak pn tnye kt tmpt len xde ke..so dia pn suggest kat aku anto kat Rose M.Z or kat Dzulea kat kajang.

Aku pun bergegas la pegi kt Dzulea tu dulu..Mule2 aku cari la kat Medan Mara tu..Rupenyer kat situ untuk sewa baju jek..nak tempah baju kene cari tmpat len.  Mse aku datang tu, org kt kedai tu xde. Dia cume tinggalkan nombor tepon jek.. Si dia pun kol la akak tu tnye kt mne Dzulea ag stu kn?? dia ckap dekat gn Billion n TNB.. Aku lak mmg xpnah pegi Billion kat kajang tu..mne ar aku thu kat mne..si dia tnye la kt mne..dkt2 gn ape..dia ckp jalan nk menghala ke highway..pstu akan nmpak TNB SIKIT PUNYE BESAR KAT SITU, aku pn cari..mne lahh TNB ni kann..pusing2..dkt 2 jam wehh..xjmpe..last2 aku ckp gn si dia..jom ar kite pegi ke jalan medan mara tu balik..mne ar thu kt kawasan2 tu..last..korang nk tahu?????? tmpat tmpah baju tu..dgn tmpah sewa baju dia..dekat jekk..npe le dia xckp..kua dari  medan mara tu.msuk kiri, straight je da jmpe butiknyerr...mmg siottttt..aku da pnatttt...si dia pn muke masam mencukee..g la park kete kat medan mara..pasni...ag beshhh!!jap2..smbg kat bawah..

haa...Korang nak tahuuu!TNB YANG SIKIT PUNYE BESAR tu...rupenyer2..SIKIT PUNYE KECIKK!! haduuuu..bikin panasss..aku da la nk terken....(phm2 sndiri ar...snsor) pstu..aku trnampak la Rose M.Z ni dulu..tp si dia ajk g Dzulea dlu.  Masuk2 jekk..aku nampak meja kat tengah2..ade sorang laki..sorang pmpuan.. Aku gn slumbernyer terus je beri salam... Assalamualaikum,...nak tnye..kalau nak tempah baju untuk tunang berape ye charge.  Abang tu pun jawab.. "sori lah..saya xtahu..sebab saya pun customer kat kedai ni."..ahahahhaha mmmggggg la siotttttttttttttt!! malu aku wehhh..aku pn ...cover2 muke aku..aku gi kt si dia...tgok2 jap bju melayu kat situ. pstuuu...lame giler ktorang tggu..si dia da xleh sbr..dia tnye la..mne tuan kedai..yg cstomer dua orang ni tnjuk tuuuuuu..... rupenyer..tuan kedai dok dalam lagi..dok trsorok..!! deyy..apara...len kali dok la tmpat strategik sikit kann..da xpsl2 aku slh orang..siot btull

Nak thu??? klu xnk thu pn aku cite gk..aku tnye ar..brape upah utk bju tunang, pmpuan tu dgn muke mcm *&#$@#@$ haaaa...maleh la nk tuleh kt situu..phm2 sndirik arr..dia jwb..170 utk baju kurung moden, Baju melayu RM100..Si dia tnye lagi..kalau saya nk anta 5 psg utk tempahn...xde ke leh kurang hrgenyer.. dia pn jawabb..xdeee...bese2 customer mmg anta 5 psg kt sini..standard la tuu...klu 10 ke atas baru bleh bg kurang...muke dia..xyah ckp la..sgt2 mnyombong.aku xthu la klu korang da pnh anta baju kt sni okey ke x ke..tp dia mmg teruk..mcm la ktorang xmmpu jekk..layan la elok kann..kite ni customer..at least..snyum ar skit..pndg la ktorang..ni x..pndg pn nk xnk..lyn pn nk xnk..mmg terukk! pasni aku xkan datang ag DZULEA ni ag...confirm arr!!

lepas tu..si dia terus kua dgn muke masam gilerrr...aku tkot weh..dia cm nk mkn org..Dia ajk aku g Rose M.Z lak...aku pun pegi la..masuk2..terus ade meja kat tepi tu dia ckp klu nk tmpah baju jumpe akak ag sorang tuu.akak tu layan bagus wehhh..lembut lak tu suaranya..aku ni da la xbrape nk dengor..nsb le leh dngor ag suara dia..aku mulenyer nk wt smua bju krung moden je..tp akak ni suggest mcm2 la..so..aku wt bju tunang tu dress, bju nikah aku wt kurung moden..akak tu memg TERBAEK la..harge pn okey...kurang sepuluh ringgit dari tmpt tutt tuu..(DZULEA) So, aku tmpah kt sne, baju bridemaid, bju tunang+bju mlayu, baju nikah+baju melayu, total nyer pn xsmpai seriban pn....okey la tu kann..dari tmpat len..mahalll...kalau korang rase nak tempah baju untuk pe2 lah..nikah ke..tunang ke..leh ar pegi kat kedai ni..location dia..kalu korang dari bangi, korang akan lalu flyover..belah kiri korang ade medan mara,belah kanan metro kajang..korang straight jekk...kedai tu kat belah kiri..baris TNB SIKIT PUNYE KECIK tuuu...ni alamat nyer:-

ROSE M.Z FASHION CENTRE
NO. 37, JALAN BESAR,
43000 KAJANG, SELANGOR
HP:019-2101136
TEL:03-87392871

OKEY..tu jekk!pasni..nk cite psl cncin risik n cncin tunang lakk..hokehh..jmpe ag jakgiii!!Asalamualaikum w.b.t...

Baju Tunang, Baju Nikah done!

Okehh...bincang punye bincang..survey punyer survey..akhirnyer decide tempah je baju tunang sendiri.  Kebetulan pulak kat Jakel ade SALE besar2 an punyer.  Sebab.....kalau korang beli 2 meter kain lace + Satin 4 meter..pstu korang akn dpt 4 meter kain satin free! so klu korang beli kain lace korang, tunang or bf korang leh dpt free2 jek baju melayu dorang...best kan??ehehe..mule2 aku ingat da habis sale ni..sebab dorang tulis smpai 20 Mac jekk...sekali 25 hb tu dtang kat jakel Shah Alam, ade sorang tu Makcu panggil2 kitorang..dia tnye nk cari kain utk ape..kitorang ckp le nak cri kain utk tunang.  

Pehtu Makcu pn suggest kat aku banyak kain lace..mse tu lak aku n si dia lom thu nk wt wrne pe.  Awalnyer nk wat wrne biru, pstu si dia ckp wat wrne itam, pstu aku cm nk wrne merah, last2..mse plih kat jakel tu..dlm byk2 plihan yg dia bg tgok tu aku kenan gak kt biru.. Xsgke lak kan..plan asal menjadi..hihihii. (aku suke giler ar kan)

Then, lepas da plih kain lace tu, makcu ajak plih kain satin lak.. N utk pngetahuan korang, kain satin free 4 meter tuu utk si dia tu..korang leh plih wrne len..xsmestinyer sme gn korang..Tp utk yg aku beli ni..si dia plih sme je gn aku..hihihi.. Then afta plh kain satin tu..Makcu sruh aku dok dpn cermin..test tgok okey x dgn kulit..cntek ke x satin gn lace tu kn..acu2kan kat badan aku lahh..cm knon2 da wt bju gituu..kuikuikui...Pstu si dia tgok trus jek stuju..dan2 stuju..tah2 da pnat..mls lyn..ckp la lawo dok??ahahhahah..memandai jek aku..xbek btulll>.sori yek encik bebebar..huhuhu~

Tambah ag bestttttnyerr!! stiap pembelian 250 ke atas..dpt free gift..!!WAHHH!!BEST GILER KN?? Si dia dpt sampin..dia ag dpt freee..siot btullll.... :p Klu ikotkan, dapat 1 jek sampin,..tp disebabkn si dia ni pndai pjuk2 Makcu...so dapatlah smpin 2..tmbah la kuasa dua siot kt dia..haishhh...tp xpe..rezeki kn?? Alhamdulillah... N lastly..Aku plih beli cadar tilam je..sbb aku xmo sanding2 atas mini pelamin tuu.. (knon2 malu) mse tunang tu nanti, smada aku kua untuk sarung cincin or bakal mak mertua yg masuk bilik..sarungkan cincin..mne2 jelah..asalkan aku x kene snding.. Cadar tilam dapat, sarung bantal dpt 2, srung bntal peluk 1, pstu dpt bntl kecik tu dpt 2,..n dpt jugak sale 40%..kire save gak la kan...total nyer smua....xkan le aku nk bthu..tp xsmpai 1k pn.. 

dalam satu malam, xsmpai seribu pn bajet...aku dapat baju tunang, baju nikah, baju melayu si dia 2, sampin 2, cadar tilam 1..jimat kan??? klu korang nk..korang leh gak g jakel nehh..kt shah alam plg best..sbb plg besar n utk bakal2 pengantin mmg dorang asingkan floor (3rd floor) so sng la trus g atas je knn....Customer servise terbaekk..dun wori!! tu jekk..jakgi nk cite psl tempah baju bridemaid,bju tunang n baju nikah! jmpe ag...Assalamualaikum..jmpe ag next time! (jakgi ar tuh)


Rabu, 23 Mac 2011

risik + tunang!

Assalamualaikum korang smua...dlm mse sbulan ag aku akan dirisik n pstu mgkin akan bertunang dalam mase terdekat.  Aku da start search baju, makeup n mini pelamin.  Tapi semuanye cm mahal,..rase cm nk tempah baju sndri and nk mkeup sndirik jekkkk..pstu xyah la pelamin bagai kn??  Ade la stu package ni, untuk tunang..baju, makeup, aksesori smua ar..hrganyer RM400 tp xde pelamin la..korang rase ok x?? Ak xtahu la nk pelamin ke x..confuse neh..cmne?? Untuk hantaran, aku ingat nak wat 5-7...Cam kt bawah ni ha... :-

Untuk Lelaki (aku bagi)
1. Sireh junjung
2.Cupcake
3.Buah-buahan
4.Kuih Bahulu (nak sruh tok wat)
5.Biskut (rse cm nk wt sndiri)
6.Baju + Seluar
7.Belt + Wallet

Untuk Perempuan (dia bagi)
1. Tepak sireh + cincin
2. Buah
3. Cupcake
4. Baju Kurung Moden
5. Chocolate

Ok ke cmni?? Ak xde idea sebenarnyer..Ag pn aku anak first and fmly mmg takde experienced lgsg bab2 kenduri bagai ni lahh..aiyakkkkk!! baru tunang da pening ekk?? lom kwen ag.. LOL!! Nanti if aku da jmpe baju n brg2 tunang..aku akn update ag n share gn korang okehh..thanks sudi bace..jmpe ag! Assalamualaikum!

Selasa, 25 Januari 2011

Salah faham status pnyer psal

Facebook ni kn, ade kebaikannyer ade keburukannyer.  Keburukannyer bile status kite tu maksudkan pada orang lain tp orang lain yang terase hati n orang yang kite nak tujukan tu xpulak terasa...haduuuu~

Aku pernah byk kali terkene dgn status aku ni.  Sampai gado2 gn kawan aku, ak tujukan kat orang lain pstu dia ingat aku tujukn kat dia.  And pstu pe lagi, tacing la kan..xtegur beberape hari.  Elloo~ boleh x ko tanye dulu kat aku pasal kesahihan bnde tu...??Aku ni bkn le jenis org nk simpan2 kalau xsuke smeting, aku ni jenis terus-terang.  So kalau ko kawan aku dah tntu la aku akn terus terang kalau ak xsuke pe yg ko wat.  Bile da tacing tu, ak jadi confused la kn..tibe2 je xnk jwb kol, xnk jwb msj.  Selalunyer aku msj, reply je.  Kalau jenis yang dia slalu msj aku tp aku xrply n ble aku msj dia xnk rply tu xpe r kan..ak phm la (bls dendam) ehehhe.  Tapi, tlong lahhh..jangan la sebab status yang ko xtahu kebenarannye, xthu citenyer ko nk tacing xtntu psal pstu menjejaskn persahabatan.  Berkawan biar ramai,..berkasih tu yg satu.. So, selagi leh kekalkan ikatan persahabatan tu,..kekalkan lah.  Ape yg rase xpuas hati or ragu2, tnye la kat kawan tu..jangan wat kesimpulan sendiri, kelak diri sndri yang rugi.  Xpasal2 ko ilang kawan disebabkn diri ko sendiri.  Masing2 da besar n dewasa kn, so boleh pikir sendiri mane yang baik mne yang buruk. 

Ak sendiri pernah tacing dengan status kwn aku sebab kebetulan aku gn dia gadoh.  Tapi aku terus tanye dia, dia ade xpuas ati dengan aku ke, status fb tu untuk aku ke, kalau ade xpuas hati terus-terang la dengan aku.  Dia pun jawab la..sejujurnye status tu bukan untuk aku tapi ditujukan untuk orang lain.  And kawan aku ni lak memang jenis dia men suke letak je status dia, kadang2 xde kaitan pun dgn pe yg jadi kat dia.  Manusia ni dijadikan berbeza2 sifatnyer, so jangan anggap semua manusia serupa je.  Apa-apa pun, kalau korang bace n nk tacing tetibe, aku minta maaf la awal2 key.  Kalau xpuas ati, beritahu jek kat aku..ckp elok2..insyallah aku terime..

Pe yang baik datangnya dari Allah s.w.t n yg buruk2 smuanye datang dari diri aku sendiri, minta maaf lagi sekali.  Assalamualaikum w.b.t. :)

Paranormal Activities 2

Last week ari sabtu ke ahad..tah aku pn da lupe..ahhaha..ak jnji dengan fareha (baby) nk jmpe dia kt Shah Alam coz nak bagi baju bridemaid kat aku.. Then disebabkn aku ni agak lembs skit bergerak..aku tnye le kt baby, dia nk pegi mane2 ke x sebab xnk dia tunggu lame2 kn (sbnrnyer agk lme dia tggu) then dia ckp dia nk g Mid Valley.  Aku pn gerak la g Mid Valley.  Sampai jek kt Mid, aku terus g bratur beli tiket wayang.  Ak xtahu nak tengok cite Khurafat ke cite Paranormal.  So bile da smpai kat kaunter tu baru la aku tnye kat bdk kt kauter tu, so dia ckp Paranormal ag best..aku pn plih la nk tgok cite Paranormal tu.  So,.disebabkn cite tu lmbat ag start aku g la makan eskrem jp gn boyfee aku.  Masa nak plih eskrem tu la yg klakarnyer ktorang xnk plih flavour yang muak2 sbb tkot muntah dlm wayang tu nti disebabkn terlalu takot.  Sebabnyer..bf aku tu penakot..hampeh..siap bwk spek mte itam nk tgok cite tu.  Macam le ade beze kn??


So, cite da start..ktorang pn msuk la.  Permulaan cite tu agk slow skit lahh..cite psl cmne family dia baru pndah kat rumah baru.  Yang start seramnyer mse dorang baru lepas lepak2 kt swimming pool, tibe2 jek rmh dorang bersepah cm ade perompak masuk rmh dorang..habis la bilik, ruang tamu, dapur semuanyer berselerak tapi xde stu pun barang yang hilang. Aku lupe le, ade le bende ilang..rantai akak dia bagi..ehehhe..okeh smbung,..Dari situ la dorang start pasang cctv.  Niat psg cctv tu lain,..tp lain lak jadinyer.

Startnyer bile isteri dia ar kene kacau,..siang lak tu..tekejot aku.  Yelah, bile malam jek aku ttup mate..ble siang bru aku bukak mate aku..Dengan kaki naik kt kosi tu, pstu tgn ttup mate (tp xdelah smpi xnmpk lgsg) maw xterkejotnyer kn??knonnyer pikir..siang xde apelah yang jadi kn..huhu~ tkojot den..hampeh.. Pastu la start la seram2 tu smua,..Nanny dorang kene halau la, n paling suspen mse anak pmpuan dorang terkunci kt luar rumah n yg tinggal dlm rumah tu cume baby n anjing tu..mse tu..huhuhu...msti korang menjerit pnyer tgok baby tu kne kaco...huhuhuhu..Kesimpulannyer,..korang tgoklah cite ni sndirik, ahahha. tp kan rse cm xpuas hati la sbb ending nyer cmtu.  And actually cite ni mmg ade berkaitan dgn yang first..n aku rse pasni msti ade smbungan lagi.  Klu korang da tgok n klu nk bg review kt sni amatlah dialukan. thanks n jmpe ag taw? :p

Isnin, 24 Januari 2011

too bad.. :(

korang ingat lagi x pasal entry aku yg ak nk wt persiapan adik aku nk tunang tu..berita buruknyer dia da putus dengan bf dia.  Adik ak sgt tnsion sbnrnyer sbb dorang da jnji nk bertunang bulan 2 since dah 2 tahun dorang tangguh tunang ni.  Sebenarnyer, fmly bf dia lom ag merisik pn.  So adik pn agak tnsion memikirkn bila la nak dirisik kn, so dia tnye la kt bf dia tu.  Suddenly boyfee dia ckp yg dia xde cuti n tgah apply cuti.  Company dia mmg susah nak bagi cuti.  Kalau camtu sampai ke tua la ko xkawen kn?? Ak cm bengang lah..nape dia layan adik aku cmni sbb nyer dorang da 3 tahun.  Sayang giler kn??? Ermm..memang xde jodoh la kot kn?? Semoga adik aku dapat pengganti nanti..lagipun dia muda lagi.. Amin.. :)

Jumaat, 7 Januari 2011

persiapan untuk tunang+risik!

lebih kurang gini la tunang nti kn??ehehhe
(gmbr hiasan jek)
aku ni tengah dok menggelabah sebabnyer..tengah pikir bajet utk risik skali gn tunang..aku dok r tnye2 mber2 smua..dorg smua ckp xsmpi 3k termasuk cincin..bkn pe..bln 2 ni adik aku nk tunang..then, aku la nk kne pikir tu semua kn..peningnyer akuu..adik aku lak wt xthu jek..cm xde pe2 jekk..bengang jek aku..

semalam aku msej dia..dia ckp nk risik dlu baru tunang lak..aishh..peninglah aku..kang along tunang dlu sblum de kang..ahaha..biar smua org tkejot kan..pikir2 pasal umur yg da mngkt ni kn..thun ni da 25..haduuuu~pning den nk pkir psl kwen ni smua..yelah..org dh sbok2 tnye dh..alahaii..sabo2...ade jodoh ade lah kn..ngeeeee~

doa-doakan ah aku leh uruskn smua tu dlm mse xsmpi sebulan ni okehh..nti kte tgok jek..adik aku ke aku yg tunang nti..ehehe..pe pn..chayok2!!

Selasa, 4 Januari 2011

The Tourist

last week aku g lah tgok cite The Tourist kt Sunway Pyramid.  Aku nk tgok sbb ade Johny Depp (btul ke ejaan ni) gn Angelina Jolie.  Cite ni pada aku best n berbaloi tgok sbb cite ni ade klako, action, rmnce..smuanye ade.  Yang aku xsgkenyer si Johny Depp nehh, aku igtkan cite tourist ni cm byk 'action' ar kan..so xkn ade ar babak2 yang klako2 ni sme..tp mmg kelakar..srriessss.....Dah la ak tgok gn org yg suke gelak..dia tu dok gelak besar sblah aku..mcm hape..tp xdelah gelak cm tgok antu kak limah aritu..okey smbung balik, cite The Tourist ni mgisahkn tntang..si Angelina ni (gf samseng) diarahkan oleh bf dia cari seseorang yg berbadan n ktinggiannyer sme gn bf n buat smua orang percaye yg lelaki tu bf dia.  So, kat situlah si Johny Depp ni terpilih.  Johny Depp ni sorg cikgu matematik nk melancong ke Venice (klu xsilap aku la) pstu jmpe gn Angelina n terjatuh cinta.  Mase tu la mcm2 jadik sebab Angelina ni kan gf gengster so mesti la org carik dia..dlm mse yg sme Johny Depp ni aka knonyer bf Angelina (gengster) ramai yang nak cari..termasuk la polis n gengster lain.  Korang tgok lah cite ni..nanti ade kjutan yg best yg korg sndri xsgke.ehehee..lpas tgok..korang rate la sndiri cmne movie tu okehh...selamat menonton.. :)

my interest!!

new year aku rse nk start gn hobi baru..nk jd blogger..ahahaha..aku ni suke tlong orang cari2 bahan utk wat kad kwin lah..hantaran lah..cari design baju lahh..pstu aku ni suke sgt tgok wayang..so this new year..aku rse aku nk share pe yg aku suke wat..n nk wt diari online..ehehhe..ag pn aku suke menaip..yup!hrp2...berjaye la yekkk..jmpe d lain mse yekk..okey..bubye.. XOXO