Selasa, 25 Januari 2011

Salah faham status pnyer psal

Facebook ni kn, ade kebaikannyer ade keburukannyer.  Keburukannyer bile status kite tu maksudkan pada orang lain tp orang lain yang terase hati n orang yang kite nak tujukan tu xpulak terasa...haduuuu~

Aku pernah byk kali terkene dgn status aku ni.  Sampai gado2 gn kawan aku, ak tujukan kat orang lain pstu dia ingat aku tujukn kat dia.  And pstu pe lagi, tacing la kan..xtegur beberape hari.  Elloo~ boleh x ko tanye dulu kat aku pasal kesahihan bnde tu...??Aku ni bkn le jenis org nk simpan2 kalau xsuke smeting, aku ni jenis terus-terang.  So kalau ko kawan aku dah tntu la aku akn terus terang kalau ak xsuke pe yg ko wat.  Bile da tacing tu, ak jadi confused la kn..tibe2 je xnk jwb kol, xnk jwb msj.  Selalunyer aku msj, reply je.  Kalau jenis yang dia slalu msj aku tp aku xrply n ble aku msj dia xnk rply tu xpe r kan..ak phm la (bls dendam) ehehhe.  Tapi, tlong lahhh..jangan la sebab status yang ko xtahu kebenarannye, xthu citenyer ko nk tacing xtntu psal pstu menjejaskn persahabatan.  Berkawan biar ramai,..berkasih tu yg satu.. So, selagi leh kekalkan ikatan persahabatan tu,..kekalkan lah.  Ape yg rase xpuas hati or ragu2, tnye la kat kawan tu..jangan wat kesimpulan sendiri, kelak diri sndri yang rugi.  Xpasal2 ko ilang kawan disebabkn diri ko sendiri.  Masing2 da besar n dewasa kn, so boleh pikir sendiri mane yang baik mne yang buruk. 

Ak sendiri pernah tacing dengan status kwn aku sebab kebetulan aku gn dia gadoh.  Tapi aku terus tanye dia, dia ade xpuas ati dengan aku ke, status fb tu untuk aku ke, kalau ade xpuas hati terus-terang la dengan aku.  Dia pun jawab la..sejujurnye status tu bukan untuk aku tapi ditujukan untuk orang lain.  And kawan aku ni lak memang jenis dia men suke letak je status dia, kadang2 xde kaitan pun dgn pe yg jadi kat dia.  Manusia ni dijadikan berbeza2 sifatnyer, so jangan anggap semua manusia serupa je.  Apa-apa pun, kalau korang bace n nk tacing tetibe, aku minta maaf la awal2 key.  Kalau xpuas ati, beritahu jek kat aku..ckp elok2..insyallah aku terime..

Pe yang baik datangnya dari Allah s.w.t n yg buruk2 smuanye datang dari diri aku sendiri, minta maaf lagi sekali.  Assalamualaikum w.b.t. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

marilah mengomen-mengomen