Isnin, 28 Mac 2011

Baju Tunang, Baju Nikah done!

Okehh...bincang punye bincang..survey punyer survey..akhirnyer decide tempah je baju tunang sendiri.  Kebetulan pulak kat Jakel ade SALE besar2 an punyer.  Sebab.....kalau korang beli 2 meter kain lace + Satin 4 meter..pstu korang akn dpt 4 meter kain satin free! so klu korang beli kain lace korang, tunang or bf korang leh dpt free2 jek baju melayu dorang...best kan??ehehe..mule2 aku ingat da habis sale ni..sebab dorang tulis smpai 20 Mac jekk...sekali 25 hb tu dtang kat jakel Shah Alam, ade sorang tu Makcu panggil2 kitorang..dia tnye nk cari kain utk ape..kitorang ckp le nak cri kain utk tunang.  

Pehtu Makcu pn suggest kat aku banyak kain lace..mse tu lak aku n si dia lom thu nk wt wrne pe.  Awalnyer nk wat wrne biru, pstu si dia ckp wat wrne itam, pstu aku cm nk wrne merah, last2..mse plih kat jakel tu..dlm byk2 plihan yg dia bg tgok tu aku kenan gak kt biru.. Xsgke lak kan..plan asal menjadi..hihihii. (aku suke giler ar kan)

Then, lepas da plih kain lace tu, makcu ajak plih kain satin lak.. N utk pngetahuan korang, kain satin free 4 meter tuu utk si dia tu..korang leh plih wrne len..xsmestinyer sme gn korang..Tp utk yg aku beli ni..si dia plih sme je gn aku..hihihi.. Then afta plh kain satin tu..Makcu sruh aku dok dpn cermin..test tgok okey x dgn kulit..cntek ke x satin gn lace tu kn..acu2kan kat badan aku lahh..cm knon2 da wt bju gituu..kuikuikui...Pstu si dia tgok trus jek stuju..dan2 stuju..tah2 da pnat..mls lyn..ckp la lawo dok??ahahhahah..memandai jek aku..xbek btulll>.sori yek encik bebebar..huhuhu~

Tambah ag bestttttnyerr!! stiap pembelian 250 ke atas..dpt free gift..!!WAHHH!!BEST GILER KN?? Si dia dpt sampin..dia ag dpt freee..siot btullll.... :p Klu ikotkan, dapat 1 jek sampin,..tp disebabkn si dia ni pndai pjuk2 Makcu...so dapatlah smpin 2..tmbah la kuasa dua siot kt dia..haishhh...tp xpe..rezeki kn?? Alhamdulillah... N lastly..Aku plih beli cadar tilam je..sbb aku xmo sanding2 atas mini pelamin tuu.. (knon2 malu) mse tunang tu nanti, smada aku kua untuk sarung cincin or bakal mak mertua yg masuk bilik..sarungkan cincin..mne2 jelah..asalkan aku x kene snding.. Cadar tilam dapat, sarung bantal dpt 2, srung bntal peluk 1, pstu dpt bntl kecik tu dpt 2,..n dpt jugak sale 40%..kire save gak la kan...total nyer smua....xkan le aku nk bthu..tp xsmpai 1k pn.. 

dalam satu malam, xsmpai seribu pn bajet...aku dapat baju tunang, baju nikah, baju melayu si dia 2, sampin 2, cadar tilam 1..jimat kan??? klu korang nk..korang leh gak g jakel nehh..kt shah alam plg best..sbb plg besar n utk bakal2 pengantin mmg dorang asingkan floor (3rd floor) so sng la trus g atas je knn....Customer servise terbaekk..dun wori!! tu jekk..jakgi nk cite psl tempah baju bridemaid,bju tunang n baju nikah! jmpe ag...Assalamualaikum..jmpe ag next time! (jakgi ar tuh)


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

marilah mengomen-mengomen