Selasa, 29 Mac 2011

Cincin Tunang n cincin risik

hadeeii...stu malam smpai 3 entri aku wat...jap2..penat....nak bg pusing dlu pinggang japp...uishh..sdp2... :p

okeh smbung..tu iklan jekk..ehehe..Ni cite psl aku cri cincin lak..First tempat aku cari Poh Kong kat Alam Sentral, Shah Alam.  This chinese gurl memang bagus..ktorang ckp jek nk cri cncin risik n cincin tunang terus dia jmput msuk n ajak kitrang tgok cincin belah rotan (cincin risik).  Mse pilih tu dia tnye la..bajet brape n terus kua kan cincin yg ikot bajet ktorang tu..plih2 trus dpt jmpe yg aku kenan n dia pn kenan..pstu..

dia sruh ktorang g belah dpn lak..plih cincin tunang..aku gn si dia mmg suke cincin yg batunyer tertanam..kat Poh Kong ni xbanyak design cmtu..ade dua yg aku kenan..tp terlalu kecik..si dia da kenan..sruh aku amek dah..tp aku xnk..sbb aku nk tgok kt tmpt len...pstu..ktorang beli la cincin belah rotan tu jek...kt situ pn ade sale gak..ak xigt brape percent..tp dpt cash voucher RM30..(nk wt pe tah gn cash voucher tu) valid smpai 3 bln..lepas tu dari situ ktorang terus g Alamanda dgn harapan ade lahh Kedai Emas Sri Penang kt situ..tp hampeh..xde..yang ade Habib, pstu Wan apetah n ag stu..Tomei.

aku msuk kat Habib mule2..tp hrgenyerr..leh than ar..smuanyer 2k keatas..mne la aku mampu nk beli semahal tu..design pn xbanyak...ktorang pn kua n pegi kt kedai emas wan tu..(nme sbnr xigt) kt situ pn sme..cincn xbyk design, mahal n customer service hampeh..so xyah la pegi...pndpt aku la...xthu la korg cmne..aku msj2 kwn2 aku tnye kt mne..dorg sma ckp Kedai Emas Sri Penang ni kat Semuahouse n kat Carefour Cheras Perdana, aku try la google..kat laman web dorang cume letak location kat Jalan Semenyih n nmbor tepon jek.

Si dia pun kol tnye kt mne. Rupenye kat Metro Point Kajang je..tahu lah aku kat mne.. Pergi la kat sane..masuk2 jek.terus smua staff kat situ ckap SELAMAT DATANG...ktorang terus dpatkan adik yg pling dkt gn ktorang..ehhee..malu la..(xpnah g beli cincin).  dia tnye la nk beli cincin cmne.. (ayat standard), ktorang pn ckp cincin tunang (ayt bosan).  Dia tnye ag nk batu cmne..nk berlian ke batu ... (xigt nme batu tu)kitorang pn ckp la nak emas kuning.xmo emas puteh.  Dia sruh dduk nk tnye dsign nk cmne..pstu dia kuakan la dlm 5 bentuk cincin..Yang aku geram..ak pkai cncin tu..tnjuk2 kt si dia..dia angguk2..pstu angguk2...eeii..geram aku..adik tu pun ckp..smua pn dia angguk la akak..Itulah pasal..pstu aku tnjk ag..dia g jawab kol plak..ade order minyak..hadehh..tu aku paham ag ar kan..mmg keje dia cmtuu..

Tengah aku tgok2 cincin dia tnye kat adik tu tandas kat mne..rupenyer dia nk ter....(phm sndirik) ahahha..ptot la xleh ckp..snyap jek...rupenyer2....kikikiiii...nsb bek la kann..klu x..balik mmg majok arr..lalalala~lepas tu dia msuk je terus akak kt situ bg ktorang 2 air kotak..ehehe..thanks akak..thu2 jek ktorang ni haus.. :p

Lepas si dia pun da stuju gn design yg aku plih..aku g la bayo.  Tengah2 bayo tu saje2 jek.tnye cincin utk laki.  
Si dia pun try2 la cincin suasa...cntek2 gak cincin suasa kat sane..leh ar g tgok nti..ehehhe..lepas da settle bayar..ktorang terus balik..

Kesimpulannyer...Kedai Emas Sri Penang mmg baguss...sgt2...aku memang sukee...Poh Kong pun bagus gak..cume aku lebih kepada Kedai Emas Sri Penang ar..sbb smua kat situ Melayu,..selese ar sikit nak cakap..sebab kebanyakan kedai Emas yang best2 ni..cakap english..aku lak englishnyer berterabur..tu reasonnyer.takde sebab lain okehh..so klu korang nak plih cincin tunang ke, cincin belah rotak (cincin risik), cincin nikah ke..pe2 la barang emas..datang le ke Kedai Emas Sri Penang...!! cewahh..promote tuuu...

okeylah..tu la entri last utk arinehh..penat taww x..jmpe ag len kli ekk..mgkin lepas aku amek baju2 tu nnti..aku share gn korang ke..xpun aku tnjuk skit2 ke..mse hri tunang baru tnjuk ke..tgok la nti hokehh..jmpe ag nti keyy?? hrp korang xboring gn entri aku n hope jugak dpt tolong korang.. Assalamualaikum w.b.t

2 ulasan:

  1. fir..mana gmbar cincinnye?
    ~Liza~

    BalasPadam
  2. liza :ehehe..gmbr cincin ade aku upload yg mei punye entri..sori beb..bz sgt2..xsmpat nk update gmbr cincin tu..ehhee

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen