Isnin, 28 Mac 2011

Tempahan Baju Bridemaid, Baju tunang, Baju Nikah, baju melayu..

Tu diaaa...sikit pnyer pnjg tjuk en3 aku an?? Nak cite arr..ssh btul la nk cari tmpat yg jahit murah2 neh..smuanyer nak rembat mahal2 jekk..geram tol aku..ade yg smpai seriban..giler mahal..aku cari kat tenet pn..xbanyak membantu pn..dah ar ag sebulan je aku tunang..pning kot nk cari...last2 aku decide aku nk tnye je kt kawan aku..kat mne dia anta baju nikah dia...

Pastu, kwn aku (fareha) ckp, dia anta kat shah alam, tp mahal giler..RM700!! Bapak mahalnyerrr....dia ckp,..dia tpakse tmpah kt situ gak sbb da bagi baju..haduu...ni kes xtnye dlu la ni knn...tp nk wt cmne kn..da terantar pn..ak pn tnye kt tmpt len xde ke..so dia pn suggest kat aku anto kat Rose M.Z or kat Dzulea kat kajang.

Aku pun bergegas la pegi kt Dzulea tu dulu..Mule2 aku cari la kat Medan Mara tu..Rupenyer kat situ untuk sewa baju jek..nak tempah baju kene cari tmpat len.  Mse aku datang tu, org kt kedai tu xde. Dia cume tinggalkan nombor tepon jek.. Si dia pun kol la akak tu tnye kt mne Dzulea ag stu kn?? dia ckap dekat gn Billion n TNB.. Aku lak mmg xpnah pegi Billion kat kajang tu..mne ar aku thu kat mne..si dia tnye la kt mne..dkt2 gn ape..dia ckp jalan nk menghala ke highway..pstu akan nmpak TNB SIKIT PUNYE BESAR KAT SITU, aku pn cari..mne lahh TNB ni kann..pusing2..dkt 2 jam wehh..xjmpe..last2 aku ckp gn si dia..jom ar kite pegi ke jalan medan mara tu balik..mne ar thu kt kawasan2 tu..last..korang nk tahu?????? tmpat tmpah baju tu..dgn tmpah sewa baju dia..dekat jekk..npe le dia xckp..kua dari  medan mara tu.msuk kiri, straight je da jmpe butiknyerr...mmg siottttt..aku da pnatttt...si dia pn muke masam mencukee..g la park kete kat medan mara..pasni...ag beshhh!!jap2..smbg kat bawah..

haa...Korang nak tahuuu!TNB YANG SIKIT PUNYE BESAR tu...rupenyer2..SIKIT PUNYE KECIKK!! haduuuu..bikin panasss..aku da la nk terken....(phm2 sndiri ar...snsor) pstu..aku trnampak la Rose M.Z ni dulu..tp si dia ajk g Dzulea dlu.  Masuk2 jekk..aku nampak meja kat tengah2..ade sorang laki..sorang pmpuan.. Aku gn slumbernyer terus je beri salam... Assalamualaikum,...nak tnye..kalau nak tempah baju untuk tunang berape ye charge.  Abang tu pun jawab.. "sori lah..saya xtahu..sebab saya pun customer kat kedai ni."..ahahahhaha mmmggggg la siotttttttttttttt!! malu aku wehhh..aku pn ...cover2 muke aku..aku gi kt si dia...tgok2 jap bju melayu kat situ. pstuuu...lame giler ktorang tggu..si dia da xleh sbr..dia tnye la..mne tuan kedai..yg cstomer dua orang ni tnjuk tuuuuuu..... rupenyer..tuan kedai dok dalam lagi..dok trsorok..!! deyy..apara...len kali dok la tmpat strategik sikit kann..da xpsl2 aku slh orang..siot btull

Nak thu??? klu xnk thu pn aku cite gk..aku tnye ar..brape upah utk bju tunang, pmpuan tu dgn muke mcm *&#$@#@$ haaaa...maleh la nk tuleh kt situu..phm2 sndirik arr..dia jwb..170 utk baju kurung moden, Baju melayu RM100..Si dia tnye lagi..kalau saya nk anta 5 psg utk tempahn...xde ke leh kurang hrgenyer.. dia pn jawabb..xdeee...bese2 customer mmg anta 5 psg kt sini..standard la tuu...klu 10 ke atas baru bleh bg kurang...muke dia..xyah ckp la..sgt2 mnyombong.aku xthu la klu korang da pnh anta baju kt sni okey ke x ke..tp dia mmg teruk..mcm la ktorang xmmpu jekk..layan la elok kann..kite ni customer..at least..snyum ar skit..pndg la ktorang..ni x..pndg pn nk xnk..lyn pn nk xnk..mmg terukk! pasni aku xkan datang ag DZULEA ni ag...confirm arr!!

lepas tu..si dia terus kua dgn muke masam gilerrr...aku tkot weh..dia cm nk mkn org..Dia ajk aku g Rose M.Z lak...aku pun pegi la..masuk2..terus ade meja kat tepi tu dia ckp klu nk tmpah baju jumpe akak ag sorang tuu.akak tu layan bagus wehhh..lembut lak tu suaranya..aku ni da la xbrape nk dengor..nsb le leh dngor ag suara dia..aku mulenyer nk wt smua bju krung moden je..tp akak ni suggest mcm2 la..so..aku wt bju tunang tu dress, bju nikah aku wt kurung moden..akak tu memg TERBAEK la..harge pn okey...kurang sepuluh ringgit dari tmpt tutt tuu..(DZULEA) So, aku tmpah kt sne, baju bridemaid, bju tunang+bju mlayu, baju nikah+baju melayu, total nyer pn xsmpai seriban pn....okey la tu kann..dari tmpat len..mahalll...kalau korang rase nak tempah baju untuk pe2 lah..nikah ke..tunang ke..leh ar pegi kat kedai ni..location dia..kalu korang dari bangi, korang akan lalu flyover..belah kiri korang ade medan mara,belah kanan metro kajang..korang straight jekk...kedai tu kat belah kiri..baris TNB SIKIT PUNYE KECIK tuuu...ni alamat nyer:-

ROSE M.Z FASHION CENTRE
NO. 37, JALAN BESAR,
43000 KAJANG, SELANGOR
HP:019-2101136
TEL:03-87392871

OKEY..tu jekk!pasni..nk cite psl cncin risik n cncin tunang lakk..hokehh..jmpe ag jakgiii!!Asalamualaikum w.b.t...

2 ulasan:

  1. patut la mcm kenal je tuan punya blog nih.....

    BalasPadam
  2. ahaha..mmg kenal pn..bkn mcm kenal.. :p

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen