Khamis, 31 Mei 2012

Baju Sanding

Assalamualaikum semua, pe khabar semua? hope korang sentiasa sihat sentiasa...insyallah...

Pagi ni, aku nak share sesuatu yang da berkarat...ahaha..topik da berkarat...cite psl baju sanding aku ni ha.  Memandangkan ramai yang dok tanya dengan aku siapa designernyer, berapa harganya.  Meh la aku share k..Tapi tolongggg sgt2x..jangan cakap aku show off..sebab..ak cme nk orang taw rate dia brape..So sng orang nk kire bajet brape..btul x?

Ok..ak sanding 31 March 2012, tema baju aku tu warna peach pink.  Mase mula2x ak jmpe kak sheila ni, mse tu da bulan satu.  Ak btaw kat dia design cmne yg aku nak, pakej mane yg ak nak, terus dia lakar depan aku n tnjuk kt aku n my mutoq.  Tapi tu kan lakaran je dulu kan.  So dia ckp dlm awal Mac dia akn panggil fitting dulu before dia ltak manik bagai tu semua.  Tapi aku dengan confidentnyer, cakap kt dia xyah la datang fitting.  Nak datang masa nak amek tu jek nti..ak confident bkn pe..berat aku ni kalau naik pon sekilo..trun pn sekilo..dok pusing2x 44-45 tu jek..stress....aahhaha

Okey2x..ni ha designernyer..kak sheila..

(ni link fb dia k)

Dia ramah, bagus la dia ni.  Ak selesa dengan dia.  Setiap kali dtg rmh dia, mesti dia akn bg red velvet cupcake..siyes sedap..xpnah aku makan red velvet sesedap tu.  Memang pure r rse dia..ahhahaha...Ok, da off topik lak.  Sambong balik,..aku amek gn dia pakej RM2.5 k utk baju laki dan baju perempuan ye.  Erm..korang rase mahal x? oopsss..lupe lak..dpt sekali veil and kasut.  Kasut tu terus amek.  Harga pakej tu untuk SEWA BARU ye, bukan terus dapat kat kita.  Masa tu da bincang pn gn my mutoq, nk beli ke x eh baju tu,... Tanye kat kak sheila, dia ckp..klu nk amek..tmbah RM500.  kalau ikotkan baju aku tu..kat luar dia akan jual RM4k.  So, da jimat la RM1k kat situ kan..banyak tu weii... 

So,...my mutoq ckp le, kite pakai dulu baju tu.., tengok camne kn..kalau ok..kite beli..klu x...kite pulang smula.  okey..ni gambo nyer mase aku g fitting baju.  

peach pink?? ade gaye peach pink x?

OOOOKeeyyyyy...hihihi...tu mase fitting la kn.  Mase tu je, my mutoq da kenan gn wrne and design.  Baju dia pon dia puas hati gak sebab fit dengan badan dia.  Nampak muke dia tu..senyum...kalau xpuas ati..xdele muke cmtu kennn..ahahha..  okey la..okey la....utk tatapan korang semua, ni la gmbo aku mse kwen..stu jek aku bagi..boleh?? ahahha..

 amacam?? lawo?? ahahahha


ecehhhh....posinggg...
(taw xbpe lme aku kene bongkok??)

di pelaminku...


 ni la namenyer..si mutoq!! ehehe..cute x mutoq aku??

ni last touch by Tiar Zainal

Cukup la tu ye..ckp nk share stu..terbagi lebih lak..hihihi.. MUA aku Tiar Zainal, so kalau nk tahu lebih2x psl MUA aku ni..kene la ade pmintaan..bru la aku share ea?? ehehhe..  OOOPSSSS...kasut lom upload...jap2x...!!

simple but nice ken???

Hah...satu lagi, aku xpakai crown n aksesori..korang prasan x? ehehe.. satunyer sebab tudung aku da cntek..cewahh..pstu veil pn cntek..so aku xnk la sarat2x kat atas tuu..  Lagi pun, kalau aku pakai crown, orang xkan prasan detail pd tudung n veil aku tu.  Dan...kalau aku pakai aksesori, hilanglah seri baju aku tu..hehehe...biar simple je.  Orang akn tumpu pada details2x yang ada pd kite...Tudung tu pn tempah gak..tp gn orang len..klu nk tahu gak..tggu la aku RAJIN update en3 nti.  

Panjang lebor ak pnyer cite hari ni.. Harap dapat bantu korang k? Kalau nak amek kak sheila, leh ar contact dia..tekan je link yang aku da bagi tu.  Apa-apa tersalah kata, yang buat korang terasa..maafkanlah aku,..aku ni mnusia biasa, yg xlepas dr wat salah... Assalamualaikumm..jmpe lagi korang..mmuahh! :p

10 ulasan:

  1. memang cantik sangat..owsome!!..nasib baik aku da kawen..kalau tak mmg aku tempah da kat kak sheila tu :)

    BalasPadam
  2. ahahaha...nasib baik ye?? ni tengok smbl telan liur jela..hehhehe..nti ank ko kwen..ko sruh kak sheila watkan baju pngntin..ahahahhahahahahhaa...

    BalasPadam
  3. mmg cantik. aku da usha pic ko. hahah

    BalasPadam
  4. ahahhha..ko usha ktne weii..mekacehh..

    BalasPadam
  5. aku gugel2 jmpa website sheila mohamad ni. pastu tgk fb die. jmpa muka ko. tu yg aku tny tu. hahah

    BalasPadam
  6. ahahaha..ptot la ko taw ehh...bagus...wt research.. goodluck beb.. :)

    BalasPadam
  7. mmg cantik gile2222 baju ko...aku mmg suke setaillll cenggini..hehe..btol kate marni..nasib da kawein..hehehehe:)

    BalasPadam
  8. beti: ehehehhe...nk pnjam leh...ade lg bajunyer..ehehhe

    BalasPadam
  9. buddy... pinjam. muahahaha

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen