Jumaat, 25 Mei 2012

Buah Zuriat & Serbuk Debunga Kurma??

Assalamualaikum korang...ehhee..tetibe je rajin nak update.  Sebenarnye, da lame aku nk cite kt korang psl ni, tp mcm bse ar kan..MALAS!! :p

Korang penah dengar x pasal buah zuriat & serbuk debunga kurma? Sebelum ni aku xpernah dengar pun, tapi ade sehari tu, rse bosan kan..search la kt google..aku type sukar untuk hamil.  Dalam banyak2x result, ade yg ni yang menarik perhatian aku.  Korang tahu x pe kebaikan buah zuriat & serbuk debunga kurma??jeng3x...ehhehe..

Okey, mule2x sekali buah zuriat ye.  Meh shini nak cite, ..............................................................


Buah zuriat ni dikenali sebgai buah hawa or buah adam.  Buah adam ni buah sangat popular la d kalangan jemaah haji n umrah.. Kat negara arab tu, buah ni orang panggil Doum.  Pastu kat sne dorang jual mcm herba la...kebaikannya??? untuk atasi mslh kesuburan lelaki atau pn pmpuan.  Buah tu dibelah dua, pastu rebus n minum air tu tiap2x hari.  Ada gak yang rebus kulit n ade gak yg rebus  biji, n ade gakkk...rebus biji, kulit sekaligus.  Ak dgr rmai gak yang hamil lepas minum air rebusan buah zuriat ni, dengan izin Allah..betul x?  Kita cume usahe, ikhtiar...ape-pun semua ni kuasa dari Allah.  Meh shini..lagi dkt shikit...ehehhe..ni khasiatnyer.. :p


Khasiatnye:

-Untuk darah tinggi mahu pun darah rendah
-Membetulkan hormon dalam badan kita
-Menghilangkan lenguh2 di seluruh badan
-Menambahkan tenaga
-Menyebabkan kehamilan (semua dgn izin Allah S.W.T)

Cara menyediakan:

1) 2 biji di ambil sabutnya dan bijinya sekali, setelah itu rebus sabut dan biji buah itu dalam 5 cawan air sahaja  selama 15mint.

2) Selepas itu biarkan selama 6 jam dan blend sabut buah zuriat sahaja sama airnya tadi. Hanya sabutnya saja kita blend, selepas blend tapis dan minum.

3) Esoknya ikut cara yang sama untuk dapat air buah zuriat yang fresh lagi berkhasiat, buah zuriat tak boleh direbus berulang kali.....khasiat buah zuriat akan hilang bila rebus banyak kali sbb itu kena buat setiap hari 2 biji minum setiap hari selama 2minggu dalam setiap bulan.

perghh..pndai kan?? siap tnjuk cara-cara tuh...hihi..sebnarnyer..aku copy dari blog pn fatemah abdullah ni,.. http://fatemah-abdullah.blogspot.com/ so kalau berminat, korang click la link tu, tu blog dia hah fb dia korang search la..Fatemah Abdullah, sje xnk bagi link..nak bagi korang search..ahahaha..yela2x..ni ha link nyer.. https://www.facebook.com/profile.php?id=100003562223070 pndai2x le korang ye.

wokeh..lagi satu...serbuk debunga kurma, sme gak...pn fatemah ni jgk jual, 

Khasiat serbuk debunga kurma:
Digunakan untuk merawat ketidaksuburan di kalangan lelaki & wanita. Mampu merangsang dan meningkatkan tenaga seksual untuk hubungan suami isteri. Masyarakat Arab mencampurkan Serbuk Debunga Kurma dengan Madu di makan secara harian untuk memudahkan hamil dan mendapat zuriat. 

Serbuk bunga kurma dipercayai dapat mengatasi masalah berikut:

* Kemandulan bagi suami isteri
* Menambah hormon lelaki dan menambah jumlah serta mengentalkan [memekatkan] sperma laki-laki
* Menambah keharmonisan pasutri
* Menyuburkan rahim wanita

Cara kegunaan serbuk debunga kurma:
1 botol serbuk debunga kurma di campur madu asli dalam 1 sudu makan dan gaul sampai sebati, simpan dalam peti sejuk. Setiap pagi dan malam gentilkan (bulatkan) sebesar 10sen dan telan bersama air suam yang bercampur madu atau susu suam. Suami isteri harus makan serbuk itu.

ada satu lagi cara mesti di buat oleh isteri

 si isteri kena siapkan kain nipis kecil berisi 1 sudu kecil serbuk debunga kurma dan di ikat kemas dan selepas bersama dengan suami masuk kan kain yang berisi serbuk debunga kurma itu di dalam faraj dengan cara ini dapat menahan  air mani itu keluar dari faraj. (ramai wanita arab guna cara ni untuk mendapat zuriat).
dan al-hamdulillah ramai yang berjaya( semua dengan izin allah juga ye )

ni semua ayat pn fatemah, harap maklum...ehehhe... aku cume share jek...banyak lagi produk lain yang dari arab ni, mcm bse la...malas nk type pnjg2x..hihih...pe pun tu je ak nk share pagi ni, so kalau berminat pndai2x la ye....hihi...

Pe2x slh kate, terlanjur kate,cewahh..pe2x la yg aku type kt atas sinun..wt korang trase...ak minta maaf awal2x k... jmpe ag nti..assalamualaikum...

2 ulasan:

  1. terima kasih shasa rossa cantik dan lawak pula u buat hehehee,,,,
    semoga allah qabulkan usaha dan hajat puan ye
    tapi mana ne kenapa tk ada orang comen2 ne....
    hehehehe
    shokran sekali lg ye:)

    BalasPadam
  2. ahahahah...lawak ke..xpe..asalkan smpai maksudnyer tu..ehehe...klu ade pn..msti dorg terus click link pn fatemah, senang terus berhubung dengan pn. fatemah je.. :)

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen