Khamis, 24 Mei 2012

Pregnant??

ermmm..sesuatu yang normal ble da kwen...orang akn tnye..da ade isi belom?? urmmmm...malas da aku nk mnjawab..blom ade lagi..blom ade lagi..mnyebok btul lahh..

Aku ni bukan xnak baby, tapi aku lom bersedia jiwa dan ragaku ini.  Kalau boleh, aku nk hidup berdua dulu.  Aku xdelah amek pil ke ape ke..memang takde k.  Ade la cara lain kan..xkan la aku nk cite..adoiii...  Ni orang siap cakap aku berdosa ar ape lah..bkannyer aku gugurkan kandungan pon..bknnnyer aku merancang dgn makn pil pon!! erghhhh!! Hellooo...aku yang nak jadi mak nanti k..aku yg kene mengandung..n aku yang kene jage anak tu nanti..bukan korang lah!!

Terus-terang aku cakap...jauh dalam sudut hati aku ni..memang nakkkk sangat2x baby, yelahh..spe xnak anak sendiri kan?  Tapi aku takut, aku xmampu tunaikan tanggungjawab aku sebagai ibu..aku ni bile da marah..lain macam sikit..aku takut jadi ape2x je kat anak aku tu nanti.  Aku xnak la baby jadi mangsa keadaan.  Xke naye?? Aku ni bile marah..xigt ape..ble da reda sket..bru la nk nyesal.  Ade baiknyer aku sediakan diri aku sepenuhnya.  Tapi.............kalau Allah kurniakan aku, hadiahkan aku...untuk dapat baby...aku terima dengan gembiranya.  Sebab?? Allah lebih tahu, aku ni mampu ke tak untuk galas tanggungjawab tu.  So, kalau da rezeki aku dapat baby awal..insyallah..ade la dalam masa terdekat ni kan?? Kalau takde..xpe, kite usahe lagi k?? hihi..

Pada sape-sape kawan aku yg da pregnant, tahniah aku ucapkan.  Jage diri elok2x k..jage pemakanan, jangan lasak2x sangat, ikotlah pe kate doktor.  Pada yang belum tu, kita usaha same2x k?? Kita ikhtiar, berdoa, sembahyang hajat supaya Allah kurniakan kita cahaya mata.amin...insyallah... Jika da tertulis rezeki kita, pasti ade..insyallah..

ok la..jmpe lagi next time, banyak lagi bnde ak nak cite.  Tapi tak terluang mase tu..nak kene ade mood bru la nk update...pe pun, klu ade tersalah kate, pe yg korang xsuke tu..ak minta maaf awal2x k... Assalamualaikum.. bye..

4 ulasan:

  1. betul tu fir..aku sokong 100%..
    kalau da Allah bagi kite terima la dgn tangan terbuka..sb itu bermaksud kite da ready dari segi mental dan fizikal..Dia lagi mengetahui segalanya kan :))

    BalasPadam
  2. kan?? Ni orang cakap macam2x...tnsion aku..

    BalasPadam
  3. relax la weh...aku da setahun 5 bulan kawen...mmg ramai tanye...jwb je tu sume rezeki, dan rezeki tu bukan dtg dr kite....mungkin dorang terlebih prihatin kot..hahaha...saba je la k

    BalasPadam
  4. xdelahh..siap ckp dosa la ape lahh..tnsion aku..da aku kate ak nk hanimun dulu..dorang lak yg nk lebey2x..pe tahh

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen