Khamis, 28 Jun 2012

men masak2x : Pavlova ku xmenjadi wooo..

Assalamualaikum semua..holaaaa....ehehe...wlaupun xmnjadi..nk jgk cite kann...

okey..since last week memang mengidam pavlova.  Tetibe ikin ckp sng je buat..google la..haihh...sng je bahan2x nyer kan.  So, lepas 3 hari demam, semalam baru la dapat buat pavlova tu.  Tapi semalam demam lagi sebenarnyer, so barang-barang leh kirim gn my mutoq jelahh..Bile dia balik je tengok..alamakkk...silap beli cup la plak...erm..ak pn senyap jek..

Aku buat jelah senyap2x...ikutkn xmo buat taw..sebab lom expert lagi kan..nak buat yang bse la dlu..ni tetibe buat dlm cup.  Xmo la bising, kesian kat dia..da la penat balik keje..pastu g jugak cari barang nk wat pavlova utk wife dia..Daripada bising, bek kite buat..n tnjuk kat dia kan??ehehhe..

Pastu, buat la..mule2x je da nmpk pavlova tu da menggunung..ahahha..pstu dok jek dpn oven tu...tggu jek jadik pe lakk..tukar temperature tu atas bwh..ats bwh..tkot hangit kann..bse le...oven muroh jek..ehehhe..bukan microwave.. :p

Pastu, aku pun pegi la toilet jp kan..skali..bau2x hangit...terus larik ke dapur..omakkk aii.... b.........!!! pavlova itammmm!! ahahahha...si mutoq aku tu pn..lari le..nengok..dia amek..terus kuakan..ala..xpela syg...kte buang atas..mkn yg kt bwh k...esok try wat lagi...ayt amek ati le tew...psttttt...3x..nk taw x...mse bkk oven tu kn..ak tengok kat oven aku..api ditukar ke belah atas jekk..ermmm...si mutoq la tu tukar...konpemm..

ak ckp kt dia...bb...b tukar eh api ni...b taw x..yg ni utk api ats jek...(dgn lmh lmbut aku ckp) rupenyer dia xtaw..ehehe..xpela b..esok syg wt lagi k... :))

Tu je nk cite..gambo xde..sbb gelap sgt..tkot korang igt aku amek gmbo dlm gelap nti..ahahhahaha..okey..cawww..sori klu ade slh slp..assalamualaikum..bye.. :))

1 ulasan:

marilah mengomen-mengomen