Selasa, 10 Julai 2012

EPSA-E-Pembelajaran Sektor Awam

Assalamualaikum semua..apa khabar..hari ni..aku selsema je..dari aritu xbaik-baik...yang kelakarnya semalam..aku gntok giler..xtaw nape..rupenyer arini bru tringat yg semalam, lepas bekpes..aku ade telan ubat selseme..ahahaha...apara lupee...adess..nmpk beno da tua.. :p

okey...hari ni nak share tentang EPSA.  Apa tu EPSA?? ni dia...aku terus kopipes dari laman web..taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~~

E-Pembelajaran Sektor Awam (EPSA) adalah portal pembelajaran bagi sektor awam Malaysia. EPSA merupakan pakej e-pembelajaran yang pertama dibangunkan untuk anggota sektor awam dan merupakan model pendekatan latihan yang baru iaitu memberi tumpuan kepada pembelajaran secara teragih (decentralized). Selain itu EPSA membolehkan pembelajaran menjadi lebih berkesan dari segi kos dan masa. Dalam era maklumat, keperluan untuk pembelajaran berterusan sepanjang hayat telah mewujudkan permintaan tinggi terhadap pembelajaran. Keadaan ini menyebabkan permintaan terhadap pembelajaran adalah melebihi kapasiti kemampuan penyampaian secara tradisional di institusi-institusi latihan. Justeru, EPSA adalah inspirasi yang dicetuskan oleh realiti bahawa keperluan penyampaian latihan di dalam persekitaran ekonomi global adalah lebih mencabar dan tidak dapat ditampung menerusi pembelajaran secara fizikal di dalam kelas.


So, pada sape2x yang berminat,..kenelah mendaftar terlebih dahulu.  Dalam masa 24 jam, pihak pentadbiran akan emailkan password..lepas tu barulah boleh memilih kursus mana yang korang nak.  Aku da pilih dan aku pun dah start belajar.  Kite kene ikut masa yang dikehendaki taw? Walaupun kita boleh belajar dalam masa beberapa jam je..tapi kite kene ikut masa yang dah ditetapkan..sebab..nanti  xdapat lah pengiktirafan tu.  So, kalau nk more info..korang click link ni.. http://www.epsa.intan.my/wps/portal

ok tu je nk share...slh silap..ampun ye...Assalamualaikum..bye korang.. :)

6 ulasan:

  1. lbh kurang cm krsus la utk pnjawat awam..tp kite belajar online lah..ade kuiz utk kite lepas da blaja tu..tp blaja kene ikut mase minimum yg da tetap la..kalau tak..xdapat sijil..

    BalasPadam
  2. aku kt jpa..wajib hokay!!! epsa ni kursus secara online...kursus ni blh dimasukire dlm kursus 7hari sethn tu..so tak yah g kursus2 kat luar...guna epsa je...tp kena khatam la..jgn sparuh jln..nnti INTAN keluarkan sijil pos ke jab...

    BalasPadam
  3. ekin : dia pos ek..yg kite print online tu leh gune x?

    BalasPadam
  4. owh.. br laa paham.. ko amek kursus ape weh fir??

    BalasPadam
  5. apela dot2x...byk gak krsus aku da amek..krsus perhubungan pelanggan, powerpoint, excel,japanese getaway,ehehehe...

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen