Khamis, 12 Julai 2012

Men masak2x : Percubaan pertama red velvet cupcake tidak menjadi..sedeyy...

Assalamualaikum semua..hukkkhukk..sedey niii...aritu..nak wat cupcake ken..tp xmenjadii..huwaaaaaaaaa~~ :(

Firstly, resepi untuk wat red velvet ni banyak sangat.  Pastu kt rumah aku takde timbang, so aku akan pilih yang mne gune sukatan cawan sahaja lah..Dah beli semua bahan bagai..buat2x...baek punyerrr...mase tu buat dengan adik aku lah kn..sebab adik aku da biasa buat.  Da siap buat semua..da letak dlm cup, pstu aku suruh adik aku letak dlm oven.  Tbe2x..aku bau cm da nk msk taw...pstu aku nengok lahh..haiikk?? cptnyer naik?? ermm..mmg gini la kot agaknyer kann..pstu aku terus la letak yang lebih2x tu dlm cup..

Tergerak ati nk nengok..mule2x nengok...haa????? gune 180cc??? ateee gilerrr??? aku tnye adik aku..de...nape xubah panas ni?? dia jwb..ingatkan along da set kepanasan cmtuu...aku ckp la kt dia..npe xtnye along??ingatkan de da biasa wt cupcake..xyah nk btaw...sbb same je kn..ag pun 180 tu kn panas sgt? tu satu silap dah..silap aku la..xnengok..bkn pe..ak caye kt dia..sbb dia byk kli wat...aku lak first time..haihh...

ddk2x...pstu tengok..da merekah taw cupcake aku...aku tgok lagi...nk taw?? ade lg stu silapp...apinyer pulak letak atas jekk..adoiiii....adik aku ni punn...mnde da jadi kn??so, aku xnk slahkn adik aku..aku slhkn diri aku sndiri jek..ak xde la bebel kt dia..sbb aku taw..otak dia tgh celaru..sbb hp dia rosak..tu yg jadik lupe semua tu kot..ermm...xjadiii...

pstu kan..aku ade cupcake yg lebih tu kan...so aku set kepanasan, api semua baikk punyerrr..pstu...tinggg!! menjadii..alhamdulillah...tp len kli buat..aku nk set mase dia 15 mnit jek..bru la lembab sket..ni ade rse kering sket la..sbb gne 20 mnit..tp rsenye sdp n topping pun mnjadik..my mutoq pon suke..ehehhe..alhamdulillah...Lepas ni nk buat lagi!! xmo share resepi sbb xpuas ati gn resepi ni..nk research..nk try buat resepi lain...nti ak da puas ati..bru aku share resepi yg betul2x sedap k??

gambonyer..nti la aku share..xbwk usb...tu jek nk share...ehehhe...slh silap hrp dimaafi..assalamualaikum...byeeeeeeeeeeeeee.. :))

4 ulasan:

  1. ehehe..tggu aku wat yg betul2x sedap bru lah leh anto wei..ahahha..

    BalasPadam
  2. lepas gaji..sbb bahan nk wat tu..sket pnyer mahal..ahahhaa...bse la kenn.. :p

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen