Rabu, 15 Ogos 2012

i'm sleepy =.=

Assalamualaikum...apa khabar kawan-kawan...

Hari ni....entry yang tersangat la pendek...dan dipendekkan kata...aku mengantok..! Semalam rasenyer xdela lewat sangat pun tido..pukul 1 kot..lewat x kalau tido pukul 1? hahaha...pada aku..xlewat..klu lewat..pukul 3 pagi, hah tu baru lah lewat hihi..rasa macam nk tido je bwh meje ni...gntok..siyess... :((

Tahu x sepatutnya kita tido berapa jam sehari?? Ni aku baca kat wikipedia... katenyer... Yayasan kat US mengesyorkan tidur selama 8 jam hingga 9 jam untuk dewasa adalah waktu tido yang mencukupi dan bagus untuk kecergasan mental, daya ingatan, penyelesaian masalah dan sebagainya.  Lagi satu kajian plak kat Pennsylvania tahun 2003 katenyer xelok kalau tido kurang dari 8 jam.  Ni Lak kat Universiti San Diego mendapati orang yang tido selame 6 hingga 7 jam setiap malam selalunya panjang umur..huhu.. So aku rasa, patutnya tidur yang secukup nya ialah sebanyak 6-8 jam.  Ok tak?? ehehe..jangan la pulak nanti tidur pukul 12 malam, jakgi nak cukupkan 8 jam..g bangun lambat...meme meroh ar punch card kan?? :p

Okey lahh...agak-agak la kan..apelah yang boleh buat kita segar ekk??? Ermm....jom try 10 petua SEGAR yg xbape nk diterima akal?? ahhahaha

1. Makan cili padi dalam kuantiti yg banyak..alaa...mkn mcm kacang jek..men cmpak dlm mlut...boleh??? ahahahhaha..
2. Goyang2x kepala or hentak2x kaki..erm..pstu terhentak kepala kat meje..sbb gntok mlampoo...ahaha...
3. Letak lidi kat mate..ermm..xpnah lak aku cube...ak rase la..klu letak pun..lidi tu leh tembus kelopak mate aku... :p
4. Pegi cari dinding mane2x yg kukuh..larik laju2x..pstu hentam kpla korang kt dinding..konpem pstu terus msuk ICU..ahahahhaha
5. Pegi keluar dari opis..pastu berlari keliling opis sambil menjerit AAAAAHHHHHHHHHHHHH!!!! pastu korang kene tgkap pasai mcm amukan momok..terus msuk wad org giler.. :p
6. Pasang lagu kuat2x..pastu nyanyi slow2x...tetibe nmpk rmai orang dok pndg korang..pasai korang xsedo korang pkai headphone pehtu TERMENYANYI kuat..satu opis dengo..ahaaha...
7. Tak pun, pegi la take a nap jap...salu kan 5-10 minit je kann...xpe.... ermm..peh tu korang bangun nengok smua dak opis ada..tapi pakai baju len?? HAIIHH...adakah aku bermimpi..???
8. Hah...yg ni aku penah buat..amek minyak cap kapak tu kann.pstu sapu sipi-sipi jek kat mate..agak2x mate tu terbukak ke lagi nak tutup?? ahahhaa..da cepat g basuh muke..bsuh rse sejuk kt mate..wahhh..SEGARRR....
9. Korang nengok tangan korang..ok da nengok?? GIGIT tgn korang tu kuat2x..smpai la mate korang sego..last-last orang bwk korang g spital sebab igt korang kancing gigi.. =.=
10. HAH NI PALING BEST...payoh sangat...korang g jek mandi kt bilik air opis korang tuhh...lepas mandi mesti segar kan... 5 mnit kemudian..mata layu semula...FINE!

ahahhaa...klu rse nk cube...cubelah di atas risiko anda sendiri..jgn la menyalahkan aku.  Sebab ni semua DUSTA BELAKA..ahahaha...kalau da gantok tuu..memang xde pe yang boleh bagi segar...melainkan dengan TIDUR je...Betul...even minum la kopi sepekat mane pun...KAW GILER2X  pun..mate layu gakk...xde kesan..ehehehe..

Okey la..tu je untuk hari ni..ehhehe..kalau rase cm nk marah bile bace entry aku kali ni..mintak maap la banyak2x ye...gurau2x jekk...ketawa itu penawar duka...ye dok?? oke lahh...Assalamualaikum..bye2x.. :))

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

marilah mengomen-mengomen