Khamis, 6 September 2012

Lorong Kanan Lorong Perlahan?

Assalamualaikum...apa khabar kawan-kawan aku hari ni?? Harap korang sihat k,..aku ni..masih lagi sakit gusi..bengkak lagi..takpelah..boleh hapuskan dosa-dosa kecil ye dak??:)



nah...ni ha siap ada signboard ok??
Jadi,..hari ni aku nak kongsi dengan korang tentang pengalaman aku di jalan raya.  Tidak kiralah lebuhraya ke jalan raya ke, yang penting..lebih dari satu lorong.  Aku selalu jumpa, orang memandu dengan perlahan di lorong paling kanan.   Lepas tu aku tengok tengah, sedang-sedang je..tengok belah kiri sekali laju?? Adoii..sudah tukar ka??

Selalu taw camtu, kadang-kadang tu orang bagi emergency/double signal pun wat #donno jek!! Grrr... Tolong lah bertimbangrasa sikit kakak/abang oiii...kadang tu orang ada kecemasan, nak kene laju sikit.  Kalau da awak memang banyak masa, nak bercinta, nak makan angin..tolong la pandu di lorong kiri sekali ye..tu la selayaknya untuk kelajuan awak sekarang..alahaiii...

Kadang tu sampai jam jalan, disebabkan satu kereta yang perlahan dan degil taknak ketepi.  Pernah je hon or bagi lampu, tapi same je...pandang cermin pun tak...kusyuk sangat ke sayang??  Aku pasti kawan-kawan aku ni semua tak camtu kan?? Kalau ada kawan-kawan korang yang memandu camtu, tolong la nasihatkan k..sebab, walaupun aku ni duduk sebelah pemandu..aku selalu nasihatkan pemandu aku kalau aku nampak kereta belakang aku lebih laju dari kereta yang aku naik tu..

Lorong kanan kan lorong memotong, so kalau dah korang memandu kat lorong kanan, nampak banyak kereta belah kiri, dok memotong kereta korang...tak ke pelik tu??? So, tolong lah pemandu-pemandu sekalian...bertimbang rasa bila memandu k? Kalau macam tetibe tak sedar ke..tampar muke korang..bagi sedar SEKEJAP..ahahahha..

Membebel lak aku pagi-pagi gini..ish2x..sekadar nasihat dari kawan yang prihatin..tu je.. :))
Kalau ada yang terasa dengan penulisan aku kali ni, ak minta maaf banyak2x...tegur la saya yang serba tidak sempurna ni..Okey lahh..semoga hari-hari kawanku semua ceria dan berjalan lancar sentiasa k?? Keep smiling..stay out of trouble...ehehhe...lebiuuu...papaii... ASSALAMUALAIKUM... :))

Nasi tambah : Pernah tak korang jumpa pemandu yang memandu perlahan, dan korang memotong, sambil memberikan riak muke yang ala-ala gengster?? aku pernah...HAHAHAHA....k bye. :p

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

marilah mengomen-mengomen