Jumaat, 5 Oktober 2012

Muntah-muntah yg Sangat Teruk!!

Assalamualaikum semua,..hari ni dah hari Jumaat.  Alhamdulillah..masih lagi diberi kesempatan untuk hidup pada hari ni, masih lagi diberi kesempatan untuk bernafas.   

Fuhh!! Semalam, aku MC taw.  Sebab hari Rabu baru ni aku muntah2x yang sangat teruk!! Start lepas aku makan mcd lah.  Lepas tu..muntah sikit2x..lame2x...makin terukkk..sangattt lembik wooo...

Pastu,da xtahan sangat, terus kol my mutoq suruh ambik.  Nak dekat sampai kat rumah, muntah lagi!! dalam kereta ok??? Habis baju kain lencun!! :((

Sori my mutoq...hbs kotor kereta...

Pastu, smpai kat rumah pun muntah2x lagi smpai ke pagi..da tak tahan...keluar la cari klinik 24hour..xjmpe..Aku malas nak pegi hospital...xsuke lahh..nanti nk beratur je dah satu hal...da la badan lembik..nak beratur lagi..sorry la...tak bleh tahan dah...Pastu terus balik rumah je, sbb xjmpe klinik.

Semalam, pegi klinik.  Doktor macam biasa la tanye ada masalah apa kan..aku pun cakap lahh..muntah2x..doktor terus cakap..awak mengandung ke?? Hahahaha..doktor..saya baru je habis period, mane mungkin saya pregnen..adeeiii..usahkan doktor..kawan2x pun sibok tnye..haiii..smua risaukan aku...tak sabar nk dapat ank sedara le teww...hehehe..

Tetapi...dengan segala hormatnya..saya umumkan...i'm not pregnant okey..its impossible k..klu pregnen pun..bahaye kot...yelah..pregnen tapi piyed..dh tntu2x ade penyakit, ye dok???  So today, badan still lagi lemah, tp okey sikit la after taking air garam yg doktor bagi tuu...haihh..macam2x kan??

Kenapa, bila orang yg da kahwen muntah2x mesti dikatakan mengandung? Kenapa bila orang yg da kahwen update status kat fb mengarut2x...mesti cakap ada masalah dengan suami? Kenapa bila orang yang da kahwen mesti nak kene terus mengandung??? Please lahhh....stop la semua tuu....kita hanya merancang, Allah yang menentukan...kita usaha, doa dan tawakal.  Yang lain semua Allah yang tentukan..

Okey lahh..tu jek sharing caring today..hikhik...Salah silap..ampun banyak2x yek? Assalamualaikum..bye2x.. :))

p/s: ada jugak test pregnen mse muntah2x tu...takot gak pregnen mse piyed...tkot ade masalah wanita yg kita tak tahu..takottttt.. :((

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

marilah mengomen-mengomen