Selasa, 30 Oktober 2012

ttc : Berurut

Assalamualaikum semua...apa habaq..ehehe...harap2x kawan-kawanku semua sihat2x la...

Seperti yang semua tahu, aku da start ttc bulan ni.  So hari tu tak berjaya, lom ade rezeki.  Bincang-bincang dengan suami, aku nak cuba berurut dengan mak yong putrajaya.  Yelah, mase mude2 dulu dok lasak sne-sini...olahraga masuk, sukan masuk, kawat masuk, camping lagi...semua pun aktif.  Pernah jugak la jatuh terduduk beberapa kali...huhuhu....

Baru sekarang la nak tengok, kot2x adalah masalah.  Cuba berurut dulu, kalau tak okey...nak try pegi LPPKN plak.  Erm..apa saje untuk dapatkan penyambung generasi kami.  Doa-doakan la kami ye kawan-kawan semua..semoga lancar semuanya.  Harap-harap juga tiada penyakit yang serious.

Bermula esok, aku akan berurut.  Nanti aku update selepas 3 hari k? ehehhee...okey kawan-kawan.  Jaga diri semua, assalamualaikum..

4 ulasan:

  1. wahhhhh cantik owh layout baru ko..

    fir nanti kalau ko nak g LPPKN ajak aku sekali eh..hehehe..aku pun tak try ape-ape pun..sebab rasa macam baru lagi..ehe :) so nak tunggu la dulu..tapi kalau pegi LPPKN tu memang nak pun..sebab boleh mintak nasihat kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom!! ade kawan....ehehehe..leh kelim kn??

      Padam
  2. Sori fir,

    just to inform klu2 ko xtau.sj nk share. Setau aku, kalau wanita yg ingin hamil, better elakkan bergaul dgn kucing. Same goes to yg tgh hamil. Sbb kucing ni pembawa kuman toxoplasma. Cube ko google klu nk tau lbh lanjut la. FYI, ade member PA kt opis aku ni, da kawen 10thn, tp blum lg rezeki. So haritu, terlekat la kan, dalam 3bln cmtu, die g checkup heartbeat baby die xde. Rupenye janin die mereput secara perlahan2. Sebabnye die dijangkiti toxoplasma. Die ngn husband die weekend husbandnwife la. So peneman die kucing ler. So bile dah gugur tu, doc pun advice die utk bwk kucing die pi tmpat lain. utk rawat die dari kuman tu la. sbb as long as die ade kuman tu, die xboleh pregnant sbb kalau pregnant doc kate kalau bby tu tak survive pun baby tu akan cacat. Wallahualam tu kuasa Allah kan. So skang ni die pun dah anta kucing tu pi rmh mak die. bersihkan rmh die. n tgh buat rawatan kesuburan ape ntah tu aku xbrani la pulak tanye. cume die cite kt aku bab kucing tu je la. So bile haritu aku nmpak gambar ko ngn kucing ko baru aku terdetik nk gitau. Aku pun tak pakar, kwn aku tu pun tak pakar. better tanye yg pakar la. maybe boleh bergaul ngn kucing cume ade la had2 die n ade la kot cara2 pengendalian. :)

    BalasPadam
  3. ehehe..thanks bett.. :) ramai da btaw kat aku cmni..cume dorang sruh avoid contact dengan najis kucing lahh..klu men gn kucing boleh lagi katenyer...ak syg kucing aku..xsmpai ati rsenyer nk bagi kat spe2x..tp mne taw d mse hdpan kan..thanks anyway...syg gk ko kt aku kenn..ahahha

    BalasPadam

marilah mengomen-mengomen