Selasa, 20 November 2012

this is my cycle 7 chart

Sesaje nk share cycle 7 aku..feeling2x macam nk pregnant arr...suhu tetap je..sekali hampe jugak...pe2x pon..enjoy my chart..hahahaha..bleh ke gitu?


cycle 7 
Ni la chart aku sebelum aku telah didatangi sahabat baik saya yang tak pernah melupekan saya setiap bulan..saya ingat kan dia xnak jumpe sy dahh..rupenyer terlambat skit..huhuhu~

tengok la kat CD18 tu, sampai CD29 kan sekata je suhunyer tuuu..tengok la sebelum tu cmne..mcam gunung ape tah..ahahahah... Aku da feeling2x pregnen da mse tu..tapi byk yg buat aku rse aku tak pregnen...

1. Aku takde mengidam
2. Aku takde meloye2x
3. Perubahan pada warna puting (aku tak pasti..sebab mmg da gelap..ahahahah)
4. Selalu buang air kecil (mmg aku selalu ke sane sbb aku kuat mnum air n opis sgt sjuk)
5. Kuat makan (mmg aku kuat mkn walaupun aku kurus)
7. Pening-pening (pun takde jugak)

tu la selalunyer yang orang alami yg mne..memang aku xalami pun..Aku da agak..mesti nk samekan cycle dengan dak opis aku..aku penah dengar la..ble sekumpulan perempuan ddk di tempat yg same..dorang bleh samekn tarikh piyed dorang..huhu..btl ke? Tapi tu la yg aku alami..sebelum ni..aku pernah smpai CD25 hingga la CD27 xpernah sekali pun lebih dari tuu.. CD25 tu pun pernah sekali jekk...and Period aku memang 7 hari tetap setiap bulan..pernah sekali je jadik 6 hari...aku pun tak tahu nape.

Tapi yang aku perhati, selalunya bila period..CD2-3 baru kua ketul2x..ni hari je da kua..xsabo betul... Tapi kan..aku hepi sbnrnyer kua gitu..sbb yg xelok tu..da kua..bgus la kan??

Aku nak tanye kat korang ni..nk buat huruf besar semua.. WAKTU KORANG PERIOD, PERNAH TAK KUA MACAM DAGING, MEMANJANG MCM TELUR IKAN..TAPI BUKAN DARAH...MEMANG MACAM DAGING..AKU TIAP BULAN JADI GITU..NORMAL KAH??

2 ulasan:

  1. slm sha,
    soklan awk tu, kak pun ada kluar mcm tu (slalu dorg xpanggil ank ikan hehehe tp cicak (eiiikk!!), cycle kita pun mcm jenis sameerr je.. (cume akak da tua la kau muda lg hehe mase muda dlu kdg pas 2 mgu period lagiii) akak paling lmbat cd28.. period mmg sokmo2 tetapp je 7 hari.. or kdg 6 hari..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ehehehe...yeke kak? Sy risau mcm sy je kene cmtu..mse nk kua bnde tu rse perot memulas giler kn,pastu rse pns jek..pe sbnrnyer bnde tu ye kak..akk taw x

      Padam

marilah mengomen-mengomen