Jumaat, 25 Oktober 2013

TTC : CD01 ON 22 OKTOBER 2013

Assalamualaikum semua...

Short update on my diary jek.. 22hb lepas AF maiii...mihmihmih... So, seperti yang dirancang..here my bbt chart....


Bukit-bukau carta bbtku iniii... Marilah berusaha lagi ye...fighting!!  Owh ye..ikutkan bila AF mai, kena telefon hospital untuk buat xray hsg, tapi sha tak buat..ahahahah... Tunggu bulan 12 baru la sha buat..mihmihh... I'm not ready yet....kena kuatkan semangatku ini..sebab lepas hsg kan, sha boleh tahu either ade blockage ke kat tiub sha, or something wrong somewhere...haihhhh..... Ya Allah,...kuatkanlah semangatku ini...

So,..till meet u next time yekk.. Assalamualaikum... :)

TTC : First treatment at LPPKN

Assalamualaikum semua..

Just short update...8 oktober lepas sha da pergi LPPKN.  Sha punya appoinment petang, so tengahari tu sebelum lunch sha da gerak dari putrajaya.  Sampai je call kawan tanya nak parking kat mana..hahaha.. Kawan sha suggest park dekat sogo sebab parking kt bangunan lppkn tu mahai.  Tapi disebabkan sha and suami ni pemalas nak berjalan, tambah dengan panas dan lapar, kitorang decide parking kat lppkn je.

Sampai je kat sana, dorang tengah break for lunch.  Ada masa sejam lagi, masa dok menunggu tu sha nak ke toilet, so terjumpa lah kafe.  Apa lagi,...terus makan kat sana.  Kafe sana kecik je, tapi not bad la makanan. Kalau sha tak silap lah, kafe tu kat tingkat 2.  

Tepat pukul dua, sha terus ke tingkat 6 untuk register.  Pergi je kat kaunter dan cakap kita da buat appoinment, pastu dorang minta ic suami dan isteri n sijil nikah.  Ambik nombor, pastu dia suruh isi borang, tanya soalan sikit2x.  Lepas tu dapat kad putih, kat dalam tu akan tulis treatment kita semua lahh..

Pastu,...suami kena naik tingkat 7 untuk kuakan sperm,hehehheh.  Dia bagi sticker kat hubby, mungkin untuk tampal pada botol la kot...  Pastu, suami turun sha siap tanya lagi bilik tu camne.  Dia cakap bilik tu besar, siap ada katil..mihmihmihh... Owhhh..gituuu yekkk.. :p

Sementara tunggu hubby, nurse panggil Sha pulak.  Nurse tanya soalan-soalan antaranya period regular tak, berapa hari period, sakit x masa having sex, parent ada sakit tak, pernah buat apa-apa treatment, pernah ambik apa-apa ubat kesuburan tak, ha..kekerapan hubungan sex dalam seminggu,..huhuu...yg ni paling malu nak jawab..ahahah.. Pastu lepas hubby turun, giliran hubby plak ditanya soalan yang similar dengan sha.

Lepas tu, tunggu result sperm keluar.  Baru la semua selesai.  Tapi sperm problem sebab banyak da mati.  Sebabnya??? Not having sex more than 5 days..mihmihmihhh... Memang pun,..sebab masa tu sha baru je habis period, pastu sha kena pergi kursus 3 hari, selang sehari terus appoinment.  Padahalnya,..bukannyer tak baca pengalaman orang lain...datang masa period hari ke 2-5 supaya senang,..dorang boleh ambik darah terus.  Tapi sha abaikan,..nak jugak buat appoinment lepas piyed itu la dinamakan GELOJOH...hehehehhe...

Lepas selesai semua, nurse terangkan suruh sha datang waktu period CD2-CD5 (walk-in), CD9-CD11 buat xray hsg, CD21 ujian darah kali kedua, pastu tunggu haid next cycle untuk buat appoinment jumpa doc on CD2-CD5.  Yang sha tulis CD2-CD5, CD9-CD11 tu bukan pergi tiap hari tuu ye...pilih satu hari antara hari tu...ahahah paham x? kalau tak paham..tanye taw?mihmihmihh....

So,..kitorang terus proceed ke kaunter pembayaran n dikenakan bayaran sebanyak RM90 sahaja.  Iaitu, first visit charge RM40 and sperm analysis RM50. Okehhh... So, next step sha kena tunggu period, which sha akan cerita next entry okeh... PAPAIIIII semuaaa ttcian...



nota kaki : CD = cycle day, Surau tingkat 8,  :)

Jumaat, 27 September 2013

TTC : CD01 ON 26.09.2013

Assalamualaikum..

Semalam start CD01 semula...mihmihmihhh...tak berjaya lagi nampaknya..belum sampai rezeki untuk sha.  Untuk cycle lepas sama je,..tak ade ambik supplement apa-apa pun, bbt pun tak buat..opk setengah jalan..ehehhe...sangat pemalas!!

So semalam,..setelah beberapa cycle sha xbuat bbt,..this cycle start semula.  Supplement pun start jugak.. Opk pun baru beli, so boleh mencelup dengan jayanya cycle nihhh..!! wahh..semangatttt!! Dan....bulan sepuluh ni sha dapat appoinment dengan lppkn.  So any update nanti sha update lagi la ye...mekacehhh..

Assalamualaikum..

Isnin, 23 September 2013

CAT LOVERS : Bantuan Diperlukan

Assalamualaikum semua..

To all cat lovers,...Sha nak minta tolong dengan korang untuk tolong kucing-kucing ni.  Bantuan korang sangat-sangat diperlukan.  Untuk baca kenapa anak-anak bulus ni perlukan pertolongan korang, korang boleh baca dekat sini .  Please ye korang..kalau mampu..bantu la mana yang boleh.

Thanks korang...Assalamualaikum...

Khamis, 12 September 2013

TTC UPDATE

Assalamualaikum semua..huhuhuuu..lama sudah xku update ini blog...ehehhe...xde mood nk update..boleh gitu?? Just nak update my ttc journey.

Hari tu, sha da call LPPKN untuk buat appoinment..tapi dia suruh call balik on 23rd untuk buat appoinment bulan 10 sebab bulan ni dah penuh.  So, nanti kena la call semula.  First sha ingat nak buat dengan Dr. Hamid Arshad, tapi call banyak kali tak jawab2x..semua nombor call..tak jawab2x...  Pastu sha niat dalam hati..mana yang dapat..itu la rezeki.. Last2x call LPPKN cepat je jawabnya.

Lepas tu, sha minta sambungkan dengan klinik kesuburan.  Sha tanya la macam mana nak buat appoinment untuk jumpa doktor.  Dia pun terangkan la satu persatu dan syarat-syarat sebelum datang LPPKN.  Syarat-syaratnya ialah:-


  • Kena bawa kad pengenalan, sijil kahwin
  • 3-5 hari sebelum tarikh appoinment, tak boleh bersama dengan suami (sebab first day datang tu nak check sperm)
  • digalakkan ambil cuti
  • siap-siap bawak RM200
Itulah syaratnya..ehehhee... So belum boleh buat appoinment lagi,..kena tunggu 23hb baru la boleh call semula dan tetapkan tarikh.  Harap-harap boleh dapat tarikh nanti.  Doakan sha ye korang... Till then..bye.. 

Assalamualaikum.. :)



Khamis, 11 Julai 2013

TTC : CD01 ON 9.7.2013

Assalamualaikum...just short update for my online diary..huhu..

9hb bersamaan selasa,..pada pukul 1 pagi aku period..haha...tu dikire 9hb ke 10hb? Aku tanda 9hb je..sebab bangun pagi selasa tu memang check suhu dah jatuh 36.08.  Akhirnya period mai jugak afta delay 3 hari..hampeh..hihi..

Period kali ni..da xde sengugut..cuma rasa loya n pening kepala..untuk this cycle..sha amalkan set shaklee dan jus qaseh (makanan sunnah).  Yang bestnyer senggugut da hilang..da 2 cycle senggugut dah baik..alhamdulillah... :)

Semoga di bulan Ramadhan yang mulia ini amal ibadah kita bertambah, iman kita bertambah, dan semoga ada berita gembira buat sha dan rakan-rakan ttc lain..amin...

Jumaat, 5 Julai 2013

Kurus pun stress

Assalamualaikum semua...salam jumaat buat semua... Ye,..hari ni hari jumaat...patutnya xleh marah-marah..tapi ni kes xleh tahan punye...

Hurmm..kurus pun stress?? Ye...memang stress...Sha sekarang ni, tinggi 157cm, berat pulak 49.  Kalau ikot bmi memang normal.  Tapi stressnyer..bile jumpe je "akak2x" ni...eeii..ko ni kurus sangat lahh..laki xsuke la badan kurus camni... eeii..kecik nyer badan ko...kene angin pun melayang..makan la banyak sikit..

Yang paling best...xsakit ke bile bd? berlaga tulang...haihhhhhhhhh.....memang boleh meletup jadinye taw x???!! Pastu nak suruh badan macam dia...hey..laki suke taw badan macam akuuu...sedap2x je... what the??? Huhhh..memang selamber je sound kt dia...yeke?? Laki aku suke je badan macam aku ni..lagi dia suruh jage badan aku..dia xsuke badan aku naik..dia cakap dah sedang elok da badan camni..buat ape aku nak ikot laki lain..dah laki aku suke badan aku gini.. Terus senyap 'akak2x' tuuu.

Tambah 'akak2x' tu lagi...eii...macam papan la badan ko niii... Pastu da geram sangattt... ko penah tengok tak model yang jalan kat runway tuu?? Ade x badan macam ko? Tolong laaa...aku tak pernah pun nak kutuk2x taw..ko kurus ke, berisi ke... Kenape sibuk sangat hal aku?? Aku tak pernah pun mintak duit beli baju aku ke apee...aku sihat jee...aku takde diet2x pun..memang sebelum tido pun aku makan sebab aku nak naikkan badan aku..

Tambah sekarang, aku ade ambik supplement, badan aku da naik..memang aku nak pun berat aku naik.  Dari 44kg to 49kg, ok la tu kan.  Aku tak paham laa..kenapa orang tak puas hati sangat..boleh dikatekan tiap hari nak tegur badan akuuuu...yg tu kecik yg ni kecik...haihhhhh... Ayat paling pasrah aku bagi.. Allah dah bagi badan saya camni,..dah cukup bersyukur saya ni sebab sempurna semua anggota,.. Karang aku kurang ajar,..cakap aku kuat sentap pulak..haihhh...tolong la kawan-kawan..pe patut aku buat dengan orang2x camni ye.. Kurus sangat ke aku ni sampai dilabel papan? Kurus sangat ke aku ni..smpai kene angin melayang kate kau... Kurus sangat ke aku ni sampai berlaga tulang..adooii..

Entah laa..xtaw nk ckp pe dah...bosan...bosan org asyik cakap aku kurus! Salah ke aku kurus? Ye..org kurus pun stress..sekian.


Selasa, 2 Julai 2013

Bersyukurlah

Bersyukurlah didatangi dugaan
Bersyukurlah didatangi ujian
Bersyukurlah Allah ingatkan kamu
Bersyukurlah Allah masih sayangkan kamu

Bersyukurlah Allah datangkan ujian disaat kita senang
Bersyukurlah Allah datangkan ujian di saat kita lapang
Bersyukurlah kita sedar akan ujian-Nya
Bersyukurlah kita sedar akan kejutan-Nya

Masih ada yang diuji tapi tidak menyedari
Masih ada yang diuji tapi tetap mengulangi
Masih ada yang langsung tidak diuji,
dan terus hanyut di dalam dunia...

Bersyukurlah...bersyukurlah..
Allah sayangkan hamba-Nya..
Dunia hanyalah sementara..
Tetaplah dijalan Allah..
Janji Allah itu pasti....
Akhirat itu pasti..

Selasa, 18 Jun 2013

Kebaikan minum air suam

Assalamualaikum semua,...apa khabar..

Erm...takde ape2x pun nak update cuma sekarang sha cd07, pasni leh la BD..ahahahha...

Owh ye...sebelum ni, sha ada share yang sha nak amalkan minum air suam sekurangnya 8 gelas sehari dan banyakkan makan buah.  Buah tu xtercapai sangat, tapi air memang sha da berjaya amalkan 3Liter setiap hari..alhamdulillah...

Korang tahu x kebaikan minum air suam? Banyak taw kebaikannya,..untuk yang kita tengah ttc pun bagus taw..?? meh sha kongsikan ape yang korang akan dapat kalau banyak minum air suam.. :)

1.  Menguruskan badan - sebabnya air putih kan tiada kandungan gula, kalori atau pun lemak

2.  MENINGKATKAN KESUBURAN - hehehehe...ni yang paling besttttttt...sebab untuk perempuan, air
     putih boleh meningkatkan hormon estrogen..best x??? :p

3.  Kecantikan - yeahhh..ni pun bestt...sapa takmo cantik...kalau kekurangan air kan, kulit jadi kering je...
     kalau garu kt tangan ade kesan putih tuu..xcukup air le tewww..eheheheheh

4. Pencernaan - haaa....ni pun bagus taww..cukup minum air..lancar je pencernaan makanan, pembakaran
    kalori pun senang.. :)

Sebenarnya,..banyak lagi kebaikannya minum air putih ni,..tapi...sha share yang berkaitan je..ahahahhaa...sebenarnya malas...boleh takkk?? Haihh..ape pun tak boleh lahh..ok la...jom le same2x minum air putih yang cukup untuk kesihatan tubuh badan kita...jom tukar..?

:)


Rabu, 12 Jun 2013

TTC : CD01 12.6.13

Assalamualaikum semua...

Just short update...today check suhu da drop to 36.18c,..so bermulalah cycle yang baru untuk sha.  Agak kecewa sebab usaha lebih jugak untuk cycle lepas..takpelah..belum rezeki kan? So, this cycle da boleh start dengan set shaklee.  

Tu je nk update...today me xde mood.... :(

Rabu, 8 Mei 2013

Saya nak Chocolate Fountain FREE!!





Assalamualaikum..

Hehehehe...To Eida,...Sha nak chocolate fountain free!! Sha ingat nak buat gathering dengan kawan-kawan nanti,..so, kalau ada chocolate fountain...mesti lagi mabelesss! Plus, semua kawan-kawan sha sangat suke coklat..even my hubby pun giler coklat..ahahha... And...of course la sha pun suke...so plis2x eida..pick me...ehehehhe...

Kepada kawan-kawan yang nk join,..sila abaikan ayat saya dia atas tu ye...baca syarat2x nya seperti di bawah..thanks semua..join la k...mane la tahu...ada rezeki korang kan?? :)

Nak join? Simple !
3. Buat simple entry dengan tajuk "Saya nak Chocolate Fountain FREE!!" , 
masukkan banner dan linkkan ke entry ini..
4. Drop komen kat entry ini dengan meninggalkan details seperti berikut;
a) Nama & URL Blog 
b) Nama FB  


p/s : If uols ada blog dan fb boleh join. Yang ada blog tapi xde fb pun boleh join. Yang takde blog tapi ade fb pun boleh join. Yang xde dua dua, sorry tak boleh join. HAHA

1. Ada BLOG & FB - cara seperti yang diterangkan di atas  ;))

2. Ada BLOG sahaja - Buat entry & follow

3. Ada FB sahaja - LIKE dan SHARE post GA kat FB yeee ;))

Senang je kawan-kawan kan?? Sape xsuke chocolate and plus....it is for FREEEEEEEEEEEE.... :)
Senyum lebor smpai ke telinga...

k bye.. :)

TTC : SUSU KAMBING..embekkk...

Assalamualaikum....

Haha,,..embekkk...embekkk...nak cerita tentang susu kambing.  Al-kisahnya lah...next cycle nak start amek susu kambing.  So, sha suruh suami beli susu kambing Nubian.  Sha kalau boleh nak consume sama-sama dengan suami.  Tapi bila sha tanya suami, dia taknak sebab takut ada bau.

So, sha teringat la boleh blend dengan kurma.  So, sha potong kecik2x kurma tu, pastu blend dengan susu.  Bila dah siap, sha letak dalam peti ais.  Nak bodek suami minum, kena la bagi sedap2x kan.  Pastu,..sha pergi kat dia..bawak susu tu...pujuk dia minum sikit.. Sha beritahu kat dia, kalau tak sedap...sha tak pakse dia minum..sha akan habiskan.  Pastu, dia rasa sikit..muka da semacam dah.  Sekali dia cakap...sedappp!!

Fuhh...!! Tak sia-sia blend kurma..suami terus minum sampai habis..alhamdulillah...  So next cycle, boleh la start minum susu kambing...hahaha...tapi bersyarat..kene blend dengan kurma...baiklah suami kuuu..apa saja untuk mu..ehehehhe...asalkan dia minum susu tu..kan..??

Tu je nak share,..now sha 2ww.  Counting day to period,..walaupun masih awal..sha dah plan next usaha nak buat apa supaya tak terlalu kecewa bila tak menjadi nanti..betul x...

ok...bye2x.. ;)

Isnin, 22 April 2013

TTC : CD01 on 15.4.2013

Assalamualaikum...

Sikit je nak update diari ku ini...today rasenyer CD01, sebab pagi tadi suhu drop dari 36.7 ke 36.11...ermm...confirm la period kan..so beralih la kepada next usaha..

Tu je..bye... :(

Khamis, 4 April 2013

Kayuhan Patriotik 1Malaysia

Assalamualaikum...

Semalam bersamaan 3 April 2013, diadakan kayuhan patriotik bersama PM kite.  Ada 2 jenis kayuhan..ahahha...yang pertama kayuhan ceria bersamaan 12km jek...kayuhan cergas 20km.  SUB aku hantar la 4 orang staf bahagian aku untuk join event ni.  So semalam, tengahari tu kitorang terus gerak pergi presint 2, tempat berlangsungnya event tu.  Sebelum pukul 2 lagi kitorang dah sampai.

Masa tu, memang da ramai la beratur.,...panjang giler beraturnyer.  Diasingkan 2 kaunter, satu untuk orang awam, satu lagi untuk kementerian yang berdaftar.  Okey,..aku kementerian berdaftar..so pergi la terus ke kaunter 2.  Masa otw ke sane..aku lalu la kat kaunter 1 untuk orang awam tu kan? Kesian sangat2 kat orang yang beratur panjang2x tu...manenyer tak...ada orang dengan baju officenyer, baju kurung, baju kemeje..datang, terus potong line.  Dorang yang beratur ni mengamuk la kan...yelah..da beratur lame2x..tibe2x datang orang2x ni..terus nk potong line..bengang lah kan?? Terjadi lah insiden tolak menolak kat situ...sampai ada sorang makcik terjatuh terhantuk meja urusetia tu..teruk tak??

Yang paling bestttttttttttttttttttttttttttt.....ada seorang akak yang mengandung dan berbaju kurung turut beratur nak hantar borang ambik basikal tu.. Entah la kan..aku tak tahu nak komen ape2x..cuma aku risau..kalau lahh...terjatuh ke ape ke...tak ke bahaya untuk kandungan tu?? Tak terpikir ke anak dalam perot tu? And motif datang situ?? Bukan ke kayuhan?? Kayuhan boleh pakai baju kurung ke? Mengandung camtu boleh berkayuh ke? Haih...entah la ekkk...

Pastu, aku pergi la kat kaunter 2 lak...satu kaunter untuk semua kementerian..camne tu bang oiiii... Sebelum pergi, disuruh bawak salinan IC, katenyer sebab kena pulangkan semula basikal tu..Tapi bila datang katenyer dapat pulak basikal tu...berebut2x orang nak ambik basikal... Aku termenung dengan kawan-kawan aku.. Ikhlas ye, aku datang memang nak berbasikal sebab fikir, kalau nak exercise..memang aku malas,..so bila ada event camni, apa salahnya aku join untuk bagi badan sihat.  Sampai bertumbuk2x nak dapatkan basikal tu..berdarah2x...weii..apakah inii semuaaaa?????

Aku tak pergi pun ambik basikal tu..sebab purpose aku..memang nak berbasikal sahaja..bukan nak bawak balik basikal tu..so..disebabkan terjadinye kejadian camtu...ak tengok je orang ambil..yang ada datang ambik basikal terus balik pun ada.  Ada satu tu..sampai 4 basikal untuk satu family...pastu dok mengeluh camne nak bawak balik..yela..bawak kete jek kan...

Adoiii...hajat aku nak menyihatkan badan...jadik memenatkan badan....sangat kecewa dengan orang, dengan pengurusan event ni... Mungkin ini ad hoc punyer event ke..ape ke..aku tak tahu..yang pasti..semalam sangat hampeh..minta maaf sangat2x...kecewa gilerrrrrr...

Sekian.

Jumaat, 29 Mac 2013

TTC : CD01 28.03.13

Salam semua,...sha just nak update cycle sha kat diari kecik sha ni..ehehhee...

Semalam dengan jayanya cycle baru bermula lepas period lambat sehari..huhu... Belum rezeki lagi..xpe2x..!! This cycle usaha lebih kuat lagi....doakan sha ye??

This month pun takde jugak bbt, sebab banyak berjalan jugak..hahahha..this cycle start semula bbt...setelah 2 cycle sha skip bbt.  ape boleh buatt..  Last month sha ada pergi homeopathy kan, ingat nak pergi lagi..tapi my mutoq aka encik suami, dah xmo pegi sebab leceh nak kene makan setiap sejam memandangkan dia takde mase nak makan sekerap tu...so...cycle ni, nak cuba yang lain pulak...ingat nak cube set shaklee pulak..fuhh!!

Sha berdoa semoga dipercepatkan rezeki zuriat sha dan kawan2x ttc lain...amin.... Chaiyok2x!! :)

Isnin, 4 Mac 2013

CD01 : 2.3.13

Assalamualaikum semua...apa khabar,..? Da lame rasenyer aku tak update...huhu..nothing to share actually...
Just to update my cycle....hari sabtu lepas berlangsung la period dengan jayanya...

Last cycle aku mention nak try minum air taugeh n air kunyit kan? Aku tak jadi buat sebab masa tu cuti raya cina, and aku outstation..so tak dapat la nak laksanakan mission tersebut...huhu~~

Cuma aku ada pergi hometopathy je kat PKNS bangi tu je... Untuk cycle kali ni, no bbt chart sebab cycle lepas aku banyak jalan2x...and xbawak termometer aku...first time xde bbt chart...xpelahh...skip satu bulan..haha..

okey la..tu je nak update...take care korang...bye..

p/s : Tolong doakan pejuang2x yang tengah bertarung nyawa di Lahad Datu n Samporna..doakan semoga mereka selamat mempertahankan negara kita, amin...

Khamis, 14 Februari 2013

Tolong hormat!

Assalamualaikum semua..apa khabar? Seronoknyer, minggu ni kerja 3 hari je..esok da jumaat,hehhee.  Mesti ada yang sambung cuti kan? Yelah,..boleh pergi bercuti pada yang da berkeluarga...sronok kan?ehehhe..

So, hari ni nak cite sikit la tentang bacaan doa.  Kat opis aku ni, setiap pagi memang akan ada bacaan doa.  Ada la sorang ni,..aku memang xkenan betul dengan attitude dia.  Masa bacaan doa..memang aku tengok dia buat tak tahu jek.  Dia boleh menjerit2x masa orang dok bace doa, pastu tergelak2x...siap boleh makan lagi...kalau tak dengar takpelah kan..ni, memang kuat kot...satu bangunan leh dengar kan..

Sedangkan orang bukan Islam pun, boleh menghormati bacaan doa.  Kenapa ko tak boleh nak hormat? Kalau taknak berdoa, its okey....terpulang la pada ko.  Tapi at least, hormat la...jangan la ko gelak2x...menjerit2x, berborak kuat2x smpai satu level ni boleh dengar suara ko... Series aku malu bile orang tengok2x... Aku sendiri geleng kepala bila tengok attitude dia ni.  Aku pun xdela baik sangat, tapi pada aku, bila orang berdoa tuu..kita perlu hormat..betul tak?

Entah la kan.. Setiap orang hati lain-lain,..susah nak faham..

p/s : peringatan untuk diri sendiri jugak... :)

Rabu, 6 Februari 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Assalamualaikum..selamat pagi korang..apa khabar?  Lagi beberapa hari lagi, kite cuti lagi..yahoooo..ehehhee...tapi cuti pada aku x bermakna sangat sebab my mutoq kerja...ehehehe..sob3x...

Okey la...pagi tadi bukak blog macam biasa dan ternampak entry dari Suria Amanda tentang giveaway ni.  So, saje jela nk join..mane la tahu ada rezeki...korang pon join la k??hehehe...  Kalau nak tahu terma-terma giveaway ni..klik sini .  Goodluck korang... :)



Link Sponsor
Tarikh tutup giveaway ni, 28 Februari 2013, so..sempat sangat la kalau korang nk join kan.. ehehe..ok2x...bye korang.. :)

Isnin, 4 Februari 2013

CD01 : 4.2.13

Assalamualaikum semua...just to update my blog...

Hari ni bermula la CD01.  Tak berjaya juga usaha kali ni...tak ambil supplement apa pun.  Cuma ada amalan-amalan tertentu je..ehehhee..

So, usaha kali ni nak mencuba air rebusan taugeh dan air kunyit,ehehehhe.  Mari mencuba petua yang ada.... So, doakan aku berjaya kali ni ye kawan-kawan.. :)

Okey, kat bawah ni aku tepekkan cycle yg lepas...cekidaoutttttt...


Rabu, 23 Januari 2013

ganti tempat orang

Assalamualaikum semua...apa khabar,...esok cuti kan?? seronoknyerrr...tapi Jumaat kerja semula.  Boleh je nak ambil cuti, tapi tak best la..suami keje..so same2x keje la..boleh jimat cuti kan? Korang lak camne? Cuti tak? Or da planning nak bercuti dengan keluarga??ehehe..

Rasa macam lame je tak update.  Hari ni nk update pasal kene ganti tempat orang.  Tadi dapat panggilan..kene ganti PA kepada KSU.  Adehh...terus tersentap.  Sebab..aku baru lagi kat tempat ni..baru 6 bulan..so rasa macam xcukup lagi pengetahuan tntg keje2x kt sni membuatkan aku rasa xlyak untuk jaga orang yang setinggi tuu..ehehhe.. Yela, before this aku kat kementerian pelajaran 5 tahun. Lame tu..tetibe tukar kementerian lain...keje pun lain kan..so kene la banyak belajar lagi.

Petang ni aku kene bagi jawapan, sama ada boleh ke tak.  Kalau ada orang kat bahagian aku ni, maknenyer aku kene la ganti..kalau takde...xyah la aku ganti..adoiii..mintak2x dorang ni semua da hal jumaat ni..aku xnak gantii..adeeiii...NEBESNYERRR...

k papaiiii.. :p

Rabu, 16 Januari 2013

Listen!Listen! Listen!! Let me speak!!

Assalamualaikum...hihihih...

Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!

Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!

Ahahahaha...sindrom apekah yang melanda diriku ini?? Korang ada perasan tak? Wabak listen ni da tersebar kat you tube n facebook?? Korang tahu tak apa cerita tentang listen nih?

Aku da tengok bideo tuu...faham sikit2x jele...sebab macam semak je bile aku nengok bideooo tuu..  Yang aku paham, ade student and lagi sorang ni presiden organisasi Suara Wanita 1 Malaysia.  

Studen ni, tanye le soalan kat Cik S.  Pastu  Cik S datang, ambik mic letak tepi.  Pastu lepas Cik S ni jawab, banyak yang aku dengo nyer cakap listen10x.....hah pastu ade la dengar banyak nama2x haiwan yang keluar...ahahaha...jangan le gelakkan aku.  Aku ni nak jugek tahu hal semasa, tapi malas nk dengar video tu lame2x..adeii...series semakkk...ahahahahah

Sekarang ni, even Nandos pun dah keluarkan iklan Listen ni taw?? ahahaha...sangat cepat virus tersebar...Pastu, orang ramai menggesa Cik S ni minta maaf kat student tu, sebab dikatakan cara Cik S jawab tu, agak kurang sopan la.  Ada jugak aku dengar masa aku tengok video tu ayat2x yang xberapa sedap..tapi aku malas nak ulas...

ehehe..advance kan Nando's ??

Entah la ehh..aku tak sebelah sape2x...dari segi pertanyaan dan jawapan tu...aku malas nak ambik tahu.  Cuma dari segi etika soal dan jawab tu mungkin dua2x ada salahnya kot.  Dari segi soal tu, mungkin vokal tu terlalu tinggi kot, atau mungkin dia seorang yang memang jenis yang vokal camtu.. Dari segi jawab, cara Cik S tu, macam memalukan si penanya ni.  Erm..entah la ye..

Korang da tengok video ni? Or korang tak tahu pun pasal listen ni?? ehehe..g le carik kat u tube...cm bese..wktu opis xleh bkk utube..sekian... Kalau da tengok..ce cite kat aku..ne le tahu...korang lagi tahu ke..

Salah silap, minta maaf ye... Assalamualaikum..

Jumaat, 11 Januari 2013

TTC : Puan Mengandung eh?

Assalamualaikum....

Ehehehhehe...baca title entry aku hari ni, Puan Mengandung eh? Sebenarnya, tadi aku g Alamanda, pastu aku beli susu Anmum Materna yang untuk ibu mengandung tuu..  Yela, nak cuba la minum susu tu memandangkan sesuai untuk ttc cm aku ni kan..ehehhehe... Mule2x nak ambik, tengok ramai orang..xjadik...

Pastu, aku pusing balik,..tengok ada lagi akak tu...huh..ambik jelah kann...Masa aku ambik je susu tu, terus akak tu tanya, puan mengandung ke? Aku terus senyum, (jawab dalam hati,.amin...) eh..taklah..saya tolong belikan untuk kawan saya..ahahahahaha...giler terkejot orang tu tanye..camtu aku jawab, boleh gitu?

Dia siap terangkan lagi, nanti minum susu ni 2x sehari ye.  Baiklah akak...nanti saya sampaikan pada 'KAWAN' saya tu..terima kasih kak...lepas je dari tempat tu...aku terus tersenyum lebar n tergelak sorang.  Mintak-mintak masin la mulut akak ye..ehehehhehe...

Walaupun orang cakap gitu pun dah buat aku rasa hepi..apetah lagi kalau betul2x kan..owhhh..bahagianya....ok..nak berangan jap...

bye.....ehehheheheh

Khamis, 10 Januari 2013

CD01 : 10.01.13

Assalamualaikum semua, so today da start semula CD01...last month hbs period da start on asid folik.  So nk continue makan asid folik tu and mungkin nak try pregnancy formula blackmores or nak makan women secret recipe..ehehe..tengok la camne nanti....akan ku update kemudian ye..so far sekarang just ambil asid folik tu je.

Owh ye, dengar kate untuk TTC ni, bagus juga minum susu anmum ye?? Hehe..klu bab susu...boleh jek kalau nak minum, rasa nak beli la susu tu.. :p

Okey ni la dia...chart aku cycle 9.  Kalau nampak dot2x tu, sebab aku demam dekat seminggu..so this cycle usaha tu krg sket..sebab da bazirkn waktu subur.  Sebab...aku demam waktu aku subur..huhu..xde rezeki..takpelah..cuba lagi pasni...chaiyokk!!