Rabu, 8 Mei 2013

TTC : SUSU KAMBING..embekkk...

Assalamualaikum....

Haha,,..embekkk...embekkk...nak cerita tentang susu kambing.  Al-kisahnya lah...next cycle nak start amek susu kambing.  So, sha suruh suami beli susu kambing Nubian.  Sha kalau boleh nak consume sama-sama dengan suami.  Tapi bila sha tanya suami, dia taknak sebab takut ada bau.

So, sha teringat la boleh blend dengan kurma.  So, sha potong kecik2x kurma tu, pastu blend dengan susu.  Bila dah siap, sha letak dalam peti ais.  Nak bodek suami minum, kena la bagi sedap2x kan.  Pastu,..sha pergi kat dia..bawak susu tu...pujuk dia minum sikit.. Sha beritahu kat dia, kalau tak sedap...sha tak pakse dia minum..sha akan habiskan.  Pastu, dia rasa sikit..muka da semacam dah.  Sekali dia cakap...sedappp!!

Fuhh...!! Tak sia-sia blend kurma..suami terus minum sampai habis..alhamdulillah...  So next cycle, boleh la start minum susu kambing...hahaha...tapi bersyarat..kene blend dengan kurma...baiklah suami kuuu..apa saja untuk mu..ehehehhe...asalkan dia minum susu tu..kan..??

Tu je nak share,..now sha 2ww.  Counting day to period,..walaupun masih awal..sha dah plan next usaha nak buat apa supaya tak terlalu kecewa bila tak menjadi nanti..betul x...

ok...bye2x.. ;)

4 ulasan:

  1. hai sha. i pun minum susu kambing sekarang. husband i minum susu pekat je. yang lain reject. heheh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahahahaha...ssh betul kan...sha boleh je minum or makan pe pun..dia ade je merungutnye..kadang tu..nk kene bebel baru beringat nak makan..ahahaha..husband anis lagi la ek..susupekat je..sabo jelah... :p

      Padam
    2. husband i tu benda lain, ok. kurma ke, supplement ke. kadang ada la time manja dia tu, kena pujuk-pujuk juga la. tapi susu, not his cup of tea, i shall say. nescafe susu, teh susu, boleh ada susu. sebab tu i kata susu pekat je jalan. hehe. :) tapi i nak try gak la blend dengan kurma. mana tau dia nak ke kan.

      Padam
    3. haih...husband sha memang kene pujuk n terangkan baru dia nk makan..pastu contohnya klu dia xsuke,..dia pulak pujuk sha suruh tukar lain..ha u try la...mne la thu dia sukee... :)

      Padam

marilah mengomen-mengomen