Isnin, 10 Februari 2014

Sakit dekat ari-ari

Assalamualaikum...

Last week, aku period awal 3 hari.  Tiba-tiba pagi tu, check suhu drop. Tapi dalam hati dok kate..xkan la nak period.

Pastu pergi keje jugak macam biasa. Dalam pukul 10 camtu aku dah rasa lain macam. Sah, aku period. Pelik sangat-sangat, sebab biasa sebelum period, selalu ada alarm. Tapi kali ni langsung takde rse nak period. Tiba-tiba pukul 130 camtu, aku rasa sakit kat ari-ari aku. Sakitnyer sampai xboleh nk jalan. Rasa macam rahim nak jatuh. Sebelum ni senggugut, takde rasa camtu..kalau jalan takde la sakit..pastu sakit senggugut sha boleh la nk sapu minyak ke ape ke bagi kurang. Sakit yg ni tak tahu la nak describe camne. Bayangkan la, each step akan terasa sakit kat bahagian ari-ari tu. Kalau duduk, kurang sikit lah.

Biasanya first day, period sha tak banyak sangat. Biasa start hari kedua dan ketiga yang heavy giler2x. Tapi kali ni, first day dah heavy sampai la hari ketiga, pagi tu lepas keluar ketulan macam hati terus period sha stop. Dari pagi sampai la ke petang esoknya tiba2x period muncul semula.. Sha tak tahu la nk pikir camne, tak pernah kene camni, sebab ape jadi camni.

Second day period tu ada pergi klinik, tapi klinik biasa je,..klinik annur kt presint diplomatik. Tapi doc tu cakap, sebab hormon. Sha macam susah nak terima jawapan doc tu. Sebab, sebelum tu doc tu ada scan perut sha, rasa lega bila doc tu cakap xde cyst and bukan appendik,..tapi still takde jawapan untuk sakit dekat ari-ari tu....

Sekarang still period, tapi sikit2x je.. Korang pernah kena sakit camni tak..tolong sha please.. :(

Selasa, 21 Januari 2014

Review : Susu Al-Khisbun

Assalamualaikum....

Mihmihmih....lame betul tak update ye...  Yelah, memang takde nak update ape2x,..so berhabuk sudah blog ku ini..puhhhhhhhhh!!

Tetibe senyap, dan2x ni ade review Susu SK kan?? Saje je nak review walaupun baru minum 3 hari,..ahahahha..boleh ke gitu? Ok, first day minum ni rasa badan memang panas, tekak rasa sakit macam nak demam weh,...  Rasa susu pulak memang ermmmmm sangat..ahahahah..yelah, bau herba kuat taw x?? Jenuh memaksa nk minum wei,.. Sampai rasa nak termuntah, sampai camtu sekali..ahhaha..azab kaw..

Pastu masuk hari ke2 dan ke3 terus rasa sedap..rasa macam nk minum banyak kali pulak.  Boleh ke gitu? Tapi series, bila da minum banyak kali,...rasa sedap...manis2x semulajadi giteww..hahaha... Feeling lepas minum, setakat ni rasa banyak angin kua... (pikir sendiri jela angin ape) ahahaha, pastu kerap kencing, pening2x skit (minum air banyak hilang pening), rasa sengal2x kat rahim tu jek.

Pastu semalam hubby try minum seteguk,..haaa..yeee..SETEGUK je okeh, konon nak rasa la camne sebab bau nyer kuat.  Lepas minum terus jelir lidah..ahahaha.. Tapi kan,..lepas minum tu, dalam sejam lebih kurang..asek kua angin je... Bagus la kan kua angin camtu..

Actually, nak tanye la..pada sapa2x yang pernah minum susu SK ni, korang minum bila? Kalau ikutkan minum je tiap hari, period je behenti kan? Tapi ada baca kat forum ratu hati, ada orang suggest minum sampai waktu subur je, sebab susu SK tu kan ada herba, maknanya panas,..which is orang selalu avoid yg panas2x masa subur n masa 2WW,..kan?? So,..apa pendapat korang,...minum sampai subur or continue je sampai da period baru behenti...ermm...