Selasa, 25 Januari 2011

Salah faham status pnyer psal

Facebook ni kn, ade kebaikannyer ade keburukannyer.  Keburukannyer bile status kite tu maksudkan pada orang lain tp orang lain yang terase hati n orang yang kite nak tujukan tu xpulak terasa...haduuuu~

Aku pernah byk kali terkene dgn status aku ni.  Sampai gado2 gn kawan aku, ak tujukan kat orang lain pstu dia ingat aku tujukn kat dia.  And pstu pe lagi, tacing la kan..xtegur beberape hari.  Elloo~ boleh x ko tanye dulu kat aku pasal kesahihan bnde tu...??Aku ni bkn le jenis org nk simpan2 kalau xsuke smeting, aku ni jenis terus-terang.  So kalau ko kawan aku dah tntu la aku akn terus terang kalau ak xsuke pe yg ko wat.  Bile da tacing tu, ak jadi confused la kn..tibe2 je xnk jwb kol, xnk jwb msj.  Selalunyer aku msj, reply je.  Kalau jenis yang dia slalu msj aku tp aku xrply n ble aku msj dia xnk rply tu xpe r kan..ak phm la (bls dendam) ehehhe.  Tapi, tlong lahhh..jangan la sebab status yang ko xtahu kebenarannye, xthu citenyer ko nk tacing xtntu psal pstu menjejaskn persahabatan.  Berkawan biar ramai,..berkasih tu yg satu.. So, selagi leh kekalkan ikatan persahabatan tu,..kekalkan lah.  Ape yg rase xpuas hati or ragu2, tnye la kat kawan tu..jangan wat kesimpulan sendiri, kelak diri sndri yang rugi.  Xpasal2 ko ilang kawan disebabkn diri ko sendiri.  Masing2 da besar n dewasa kn, so boleh pikir sendiri mane yang baik mne yang buruk. 

Ak sendiri pernah tacing dengan status kwn aku sebab kebetulan aku gn dia gadoh.  Tapi aku terus tanye dia, dia ade xpuas ati dengan aku ke, status fb tu untuk aku ke, kalau ade xpuas hati terus-terang la dengan aku.  Dia pun jawab la..sejujurnye status tu bukan untuk aku tapi ditujukan untuk orang lain.  And kawan aku ni lak memang jenis dia men suke letak je status dia, kadang2 xde kaitan pun dgn pe yg jadi kat dia.  Manusia ni dijadikan berbeza2 sifatnyer, so jangan anggap semua manusia serupa je.  Apa-apa pun, kalau korang bace n nk tacing tetibe, aku minta maaf la awal2 key.  Kalau xpuas ati, beritahu jek kat aku..ckp elok2..insyallah aku terime..

Pe yang baik datangnya dari Allah s.w.t n yg buruk2 smuanye datang dari diri aku sendiri, minta maaf lagi sekali.  Assalamualaikum w.b.t. :)

Paranormal Activities 2

Last week ari sabtu ke ahad..tah aku pn da lupe..ahhaha..ak jnji dengan fareha (baby) nk jmpe dia kt Shah Alam coz nak bagi baju bridemaid kat aku.. Then disebabkn aku ni agak lembs skit bergerak..aku tnye le kt baby, dia nk pegi mane2 ke x sebab xnk dia tunggu lame2 kn (sbnrnyer agk lme dia tggu) then dia ckp dia nk g Mid Valley.  Aku pn gerak la g Mid Valley.  Sampai jek kt Mid, aku terus g bratur beli tiket wayang.  Ak xtahu nak tengok cite Khurafat ke cite Paranormal.  So bile da smpai kat kaunter tu baru la aku tnye kat bdk kt kauter tu, so dia ckp Paranormal ag best..aku pn plih la nk tgok cite Paranormal tu.  So,.disebabkn cite tu lmbat ag start aku g la makan eskrem jp gn boyfee aku.  Masa nak plih eskrem tu la yg klakarnyer ktorang xnk plih flavour yang muak2 sbb tkot muntah dlm wayang tu nti disebabkn terlalu takot.  Sebabnyer..bf aku tu penakot..hampeh..siap bwk spek mte itam nk tgok cite tu.  Macam le ade beze kn??


So, cite da start..ktorang pn msuk la.  Permulaan cite tu agk slow skit lahh..cite psl cmne family dia baru pndah kat rumah baru.  Yang start seramnyer mse dorang baru lepas lepak2 kt swimming pool, tibe2 jek rmh dorang bersepah cm ade perompak masuk rmh dorang..habis la bilik, ruang tamu, dapur semuanyer berselerak tapi xde stu pun barang yang hilang. Aku lupe le, ade le bende ilang..rantai akak dia bagi..ehehhe..okeh smbung,..Dari situ la dorang start pasang cctv.  Niat psg cctv tu lain,..tp lain lak jadinyer.

Startnyer bile isteri dia ar kene kacau,..siang lak tu..tekejot aku.  Yelah, bile malam jek aku ttup mate..ble siang bru aku bukak mate aku..Dengan kaki naik kt kosi tu, pstu tgn ttup mate (tp xdelah smpi xnmpk lgsg) maw xterkejotnyer kn??knonnyer pikir..siang xde apelah yang jadi kn..huhu~ tkojot den..hampeh.. Pastu la start la seram2 tu smua,..Nanny dorang kene halau la, n paling suspen mse anak pmpuan dorang terkunci kt luar rumah n yg tinggal dlm rumah tu cume baby n anjing tu..mse tu..huhuhu...msti korang menjerit pnyer tgok baby tu kne kaco...huhuhuhu..Kesimpulannyer,..korang tgoklah cite ni sndirik, ahahha. tp kan rse cm xpuas hati la sbb ending nyer cmtu.  And actually cite ni mmg ade berkaitan dgn yang first..n aku rse pasni msti ade smbungan lagi.  Klu korang da tgok n klu nk bg review kt sni amatlah dialukan. thanks n jmpe ag taw? :p

Isnin, 24 Januari 2011

too bad.. :(

korang ingat lagi x pasal entry aku yg ak nk wt persiapan adik aku nk tunang tu..berita buruknyer dia da putus dengan bf dia.  Adik ak sgt tnsion sbnrnyer sbb dorang da jnji nk bertunang bulan 2 since dah 2 tahun dorang tangguh tunang ni.  Sebenarnyer, fmly bf dia lom ag merisik pn.  So adik pn agak tnsion memikirkn bila la nak dirisik kn, so dia tnye la kt bf dia tu.  Suddenly boyfee dia ckp yg dia xde cuti n tgah apply cuti.  Company dia mmg susah nak bagi cuti.  Kalau camtu sampai ke tua la ko xkawen kn?? Ak cm bengang lah..nape dia layan adik aku cmni sbb nyer dorang da 3 tahun.  Sayang giler kn??? Ermm..memang xde jodoh la kot kn?? Semoga adik aku dapat pengganti nanti..lagipun dia muda lagi.. Amin.. :)

Jumaat, 7 Januari 2011

persiapan untuk tunang+risik!

lebih kurang gini la tunang nti kn??ehehhe
(gmbr hiasan jek)
aku ni tengah dok menggelabah sebabnyer..tengah pikir bajet utk risik skali gn tunang..aku dok r tnye2 mber2 smua..dorg smua ckp xsmpi 3k termasuk cincin..bkn pe..bln 2 ni adik aku nk tunang..then, aku la nk kne pikir tu semua kn..peningnyer akuu..adik aku lak wt xthu jek..cm xde pe2 jekk..bengang jek aku..

semalam aku msej dia..dia ckp nk risik dlu baru tunang lak..aishh..peninglah aku..kang along tunang dlu sblum de kang..ahaha..biar smua org tkejot kan..pikir2 pasal umur yg da mngkt ni kn..thun ni da 25..haduuuu~pning den nk pkir psl kwen ni smua..yelah..org dh sbok2 tnye dh..alahaii..sabo2...ade jodoh ade lah kn..ngeeeee~

doa-doakan ah aku leh uruskn smua tu dlm mse xsmpi sebulan ni okehh..nti kte tgok jek..adik aku ke aku yg tunang nti..ehehe..pe pn..chayok2!!

Selasa, 4 Januari 2011

The Tourist

last week aku g lah tgok cite The Tourist kt Sunway Pyramid.  Aku nk tgok sbb ade Johny Depp (btul ke ejaan ni) gn Angelina Jolie.  Cite ni pada aku best n berbaloi tgok sbb cite ni ade klako, action, rmnce..smuanye ade.  Yang aku xsgkenyer si Johny Depp nehh, aku igtkan cite tourist ni cm byk 'action' ar kan..so xkn ade ar babak2 yang klako2 ni sme..tp mmg kelakar..srriessss.....Dah la ak tgok gn org yg suke gelak..dia tu dok gelak besar sblah aku..mcm hape..tp xdelah gelak cm tgok antu kak limah aritu..okey smbung balik, cite The Tourist ni mgisahkn tntang..si Angelina ni (gf samseng) diarahkan oleh bf dia cari seseorang yg berbadan n ktinggiannyer sme gn bf n buat smua orang percaye yg lelaki tu bf dia.  So, kat situlah si Johny Depp ni terpilih.  Johny Depp ni sorg cikgu matematik nk melancong ke Venice (klu xsilap aku la) pstu jmpe gn Angelina n terjatuh cinta.  Mase tu la mcm2 jadik sebab Angelina ni kan gf gengster so mesti la org carik dia..dlm mse yg sme Johny Depp ni aka knonyer bf Angelina (gengster) ramai yang nak cari..termasuk la polis n gengster lain.  Korang tgok lah cite ni..nanti ade kjutan yg best yg korg sndri xsgke.ehehee..lpas tgok..korang rate la sndiri cmne movie tu okehh...selamat menonton.. :)

my interest!!

new year aku rse nk start gn hobi baru..nk jd blogger..ahahaha..aku ni suke tlong orang cari2 bahan utk wat kad kwin lah..hantaran lah..cari design baju lahh..pstu aku ni suke sgt tgok wayang..so this new year..aku rse aku nk share pe yg aku suke wat..n nk wt diari online..ehehhe..ag pn aku suke menaip..yup!hrp2...berjaye la yekkk..jmpe d lain mse yekk..okey..bubye.. XOXO