Khamis, 31 Mei 2012

Puas ati dpt spray shiro

Assalamualaikum korang,..hye..today....terasa sangat2x....badmood..xde gado gn spe...kje xbyk pon.tp rse nk mrh.  Kalau nk piyed tu mungkin la kan..tapi ni..bru je lepas piyed.

Arini smpai serak suara n skt tekak mrh kt shiro (my tucen) sebab dia sgt noty harini.  Tengah mengaji, dia pegi cakar2x kite..melompat kt muke..adoii..btul2x menduga kesabaranku ini.  Tapi da janji pada diri sendiri..xnk jentik tinge dia klu dia nakal.  So ade bce blog, kalau tucen noty, spray air je kt dia.  Tu la yg aku buat..aku kejar dia dlm bilik..n spray air!! leh bygkan x..tahap kemarahan aku n byk mne aku spray air kt dia?? ergghh..bengangggg...! Dia cuma haiwan kan..dia cuma kucing..mne la taw kite wtper kn..tapi ak xpnah aggp dia kucing..slalu aggp cm ank aku.  Smbl smbur air, smbl nasihat kt dia..ahahhaa..lawak btul...

okey, berbalik pada yg marah td tu kan..hari ni..ak rse tanda2x cm nk piyed.  Macam skt pinggang..moody..erm lagi stu..pinggul ni ha..ntah npe..rse sengal2x..adoii...harap2x..xdela sakit2x yg aku xtaw.

ermm..lege rsenyer luah kt sni..at least...da cool sket.. cm bse..pe2x yg ak ade wt slh..maafkan aku k..Salam ari jumaat esok, slmt bercuti pd yg bercuti, selmt bercuti sbtu n ahad jgk...n slmt pgntin baru pd yang akn berkahwin..n slmt menghadiri kenduri kwen.sbb cuti sekolah rmai yg kwen kn..ok la..nite2x.. assalamualaikum..

Baju Sanding

Assalamualaikum semua, pe khabar semua? hope korang sentiasa sihat sentiasa...insyallah...

Pagi ni, aku nak share sesuatu yang da berkarat...ahaha..topik da berkarat...cite psl baju sanding aku ni ha.  Memandangkan ramai yang dok tanya dengan aku siapa designernyer, berapa harganya.  Meh la aku share k..Tapi tolongggg sgt2x..jangan cakap aku show off..sebab..ak cme nk orang taw rate dia brape..So sng orang nk kire bajet brape..btul x?

Ok..ak sanding 31 March 2012, tema baju aku tu warna peach pink.  Mase mula2x ak jmpe kak sheila ni, mse tu da bulan satu.  Ak btaw kat dia design cmne yg aku nak, pakej mane yg ak nak, terus dia lakar depan aku n tnjuk kt aku n my mutoq.  Tapi tu kan lakaran je dulu kan.  So dia ckp dlm awal Mac dia akn panggil fitting dulu before dia ltak manik bagai tu semua.  Tapi aku dengan confidentnyer, cakap kt dia xyah la datang fitting.  Nak datang masa nak amek tu jek nti..ak confident bkn pe..berat aku ni kalau naik pon sekilo..trun pn sekilo..dok pusing2x 44-45 tu jek..stress....aahhaha

Okey2x..ni ha designernyer..kak sheila..

(ni link fb dia k)

Dia ramah, bagus la dia ni.  Ak selesa dengan dia.  Setiap kali dtg rmh dia, mesti dia akn bg red velvet cupcake..siyes sedap..xpnah aku makan red velvet sesedap tu.  Memang pure r rse dia..ahhahaha...Ok, da off topik lak.  Sambong balik,..aku amek gn dia pakej RM2.5 k utk baju laki dan baju perempuan ye.  Erm..korang rase mahal x? oopsss..lupe lak..dpt sekali veil and kasut.  Kasut tu terus amek.  Harga pakej tu untuk SEWA BARU ye, bukan terus dapat kat kita.  Masa tu da bincang pn gn my mutoq, nk beli ke x eh baju tu,... Tanye kat kak sheila, dia ckp..klu nk amek..tmbah RM500.  kalau ikotkan baju aku tu..kat luar dia akan jual RM4k.  So, da jimat la RM1k kat situ kan..banyak tu weii... 

So,...my mutoq ckp le, kite pakai dulu baju tu.., tengok camne kn..kalau ok..kite beli..klu x...kite pulang smula.  okey..ni gambo nyer mase aku g fitting baju.  

peach pink?? ade gaye peach pink x?

OOOOKeeyyyyy...hihihi...tu mase fitting la kn.  Mase tu je, my mutoq da kenan gn wrne and design.  Baju dia pon dia puas hati gak sebab fit dengan badan dia.  Nampak muke dia tu..senyum...kalau xpuas ati..xdele muke cmtu kennn..ahahha..  okey la..okey la....utk tatapan korang semua, ni la gmbo aku mse kwen..stu jek aku bagi..boleh?? ahahha..

 amacam?? lawo?? ahahahha


ecehhhh....posinggg...
(taw xbpe lme aku kene bongkok??)

di pelaminku...


 ni la namenyer..si mutoq!! ehehe..cute x mutoq aku??

ni last touch by Tiar Zainal

Cukup la tu ye..ckp nk share stu..terbagi lebih lak..hihihi.. MUA aku Tiar Zainal, so kalau nk tahu lebih2x psl MUA aku ni..kene la ade pmintaan..bru la aku share ea?? ehehhe..  OOOPSSSS...kasut lom upload...jap2x...!!

simple but nice ken???

Hah...satu lagi, aku xpakai crown n aksesori..korang prasan x? ehehe.. satunyer sebab tudung aku da cntek..cewahh..pstu veil pn cntek..so aku xnk la sarat2x kat atas tuu..  Lagi pun, kalau aku pakai crown, orang xkan prasan detail pd tudung n veil aku tu.  Dan...kalau aku pakai aksesori, hilanglah seri baju aku tu..hehehe...biar simple je.  Orang akn tumpu pada details2x yang ada pd kite...Tudung tu pn tempah gak..tp gn orang len..klu nk tahu gak..tggu la aku RAJIN update en3 nti.  

Panjang lebor ak pnyer cite hari ni.. Harap dapat bantu korang k? Kalau nak amek kak sheila, leh ar contact dia..tekan je link yang aku da bagi tu.  Apa-apa tersalah kata, yang buat korang terasa..maafkanlah aku,..aku ni mnusia biasa, yg xlepas dr wat salah... Assalamualaikumm..jmpe lagi korang..mmuahh! :p

Rabu, 30 Mei 2012

Rase nak menjerit!!

Assalamualaikum korang...

Hari ni rase mcm nk menjerit taw x!! Bukan pe, skrg kan da ddk kat putrajaya, keje lak kat kl.  Ulang alik tiap hari my mutoq yg anta..pstu balik tmpang kawan stu opis smpai bangi, pstu tggu lak adik or my mutoq yg amek.  Bosan n da malu nk tumpang orang balik.  My mutoq xleh amek sbb dia kje shift, aku lak xde lesen kete.  Entah bile nak amek lesen kete.  Aku ade lesen moto, cume skarang takut skt nk bwk mtor laluan mex tu..sbb kt situ kete laju2x..dah tu angin pon kuat.  Penah sekali je bwk motor aritu..mlayang2x badan aku..da la bdn kecik molek jek..adehhh..

Sekarang aku cuma minta aku dapat tukar je kat putrajaya tu, kalau xde kenderaan pun..xde orang amek pun..pganggkutan awam ade kn.. Eerm...dari tahun lepas mintak tukar..xdapat2x..korang doakan aku cepat dapat tukar eh.. n ag stu..dari tahun lepas gak la mohon kuarters..pun xdapat...mungkin sebab aku keje kt kl kot.  harap2x..klu aku dpt tukar kt ptrajaya, pstu aku nk update pmohonan kuarters aku..pstu dpt la dok rmh sndiri kn? Skrg aku dok kuarters, tp tumpang adik aku la..segan le..aku kan da kwen..dok gn adik laki ak yg bujang tu..ak xkesah sgt..my mutoq tu la...msti dia segan kan...wlaupun dia xbtaw kt aku..aku taw la...lelaki kan EGO. ehheh

k la...lps cite ni..rse kurang sket...korang..tlong ye..doakan supaya aku dapat tukar..amin... Apa-apa pun..minta maaf kalau tersalah kata..Assalamualaikum..

Isnin, 28 Mei 2012

Rasa macam air mani?? (18sx) Kalau rase belum kawen..jgn bce yek!! :p

Assalamualaikum korang..pagi ni ade 2 entry aku..bukan ape...kawan aku ni dok share kat aku pasal serbuk debunga kurma tu ha... Haihhh..tajuk kemain lagi...sori la ye...kalau yang belum kawen tu.. :p

Ni ha..minggu lepas...kawan aku suruh orderkan serbuk debunga ni, so minggu lepas da bagi la kat dia.  Pagi ni baru dia minum, dan2x tu terus kol aku.. WEi.....bau cm air mani..cmne aku nk telan ni.  Aku pn jawab le..ateeee....nak baby ke xnakk..selawat banyak2x...niat dlam ati nak baby...dengan izin Allah, semua tu xmustahil kan?? Dia pn ckp le..yele..aku telan..jnji ko teman..teman la dlm tepon tu haaa... pstuuu...lame gak la senyap kann..

Dh tu dia jawab..wei..aku minum ni ttp idong tawww...utk baby..sanggup ape aje..mntah pon muntah lahh... Adoi..kesian aku gn kawan aku ni ha... Takpe k...ikhtiar la.. Sabo jelahh...redah jelahh.. cehh..ak ckp kt orang...klu aku..xtaw jadik cmne..ahahhaa... Tapi pernah jugak baca, orang buat siap2x macam pil gitew..  Ambek serbuk debunga tu, pastu campur dengan madu,..pastu ambik bekas panadol yg kosong tu,..korang letak dalam lubang2x tu kan,..pastu letak dalam peti.  Bila rasa nak makan, ambek jek makan.  Camtu lagi senang kan?? Korang cuba lah k..

Aku pernah minum sekali,..memang bau macam air mani pun,..xlalu nak minum...kat tepi tu da siap2x coklat,..just in case nk wekwekk..hahaha.. Kat sini aku letak sekali apa kebaikan Serbuk Debunga Kurma ni okey, yang ni aku copy paste dari blog Fatemah Abdullah?? Korang bace la kalau nak tahu or berminat nak cuba boleh beli dengan Pn. Fatimah ni jugak.... :)

Khasiat serbuk debunga kurma:
Digunakan untuk merawat ketidaksuburan di kalangan lelaki & wanita. Mampu merangsang dan meningkatkan tenaga seksual untuk hubungan suami isteri. Masyarakat Arab mencampurkan Serbuk Debunga Kurma dengan Madu di makan secara harian untuk memudahkan hamil dan mendapat zuriat. 
                                                      
Manfaat Serbuk Kurma
Serbuk pucuk bunga kurma dipercaya dapat mengatasi
  • Kemandulan bagi suami istri
  • Menambah hormon laki-laki & menambah jumlah serta mengentalkan sperma laki-laki
  • Menambah keharmonisan hubungan suami isteri
  • Menyuburkan rahim wanita
Aturan pakai Serbuk Kurma
  • Campurkan 1 botol serbuk kurma 300gr ke dalam 1kg madu.
  • Minum madu yang sudah dicampur dengan serbuk kurma secara rutin 2×1 sendok makan dianjurkan sebelum makan
Untuk mendapatkan hasil yang sempurna, tambahkan madu & susu sebelum berhubungan intim
Cara menggunakan Serbuk Kurma
  • Ambil 1 sudu makan madu asli 100% murni alami
  • Campurkan 1 sudu teh serbuk  debunga kurma
  • Aduk-aduk hingga rata selama 3 menit
  • Masukan sedikit demi sedikit air hangat/ susu murni hangat sambil diaduk-aduk sampai benar-benar rata hingga jadi ramuan 30 ml.
  • Minumlah 3 / 4 jam sebelum hubungan suami istri
  • Jangan lupa didahului dengan doa

Okey la..okey la...tu je nk kongsi sebnrnyer..ape2x feedback nnti aku cite eh? tu pun kalau RAJIN! ahaha.. okey..cm bse la..pe2x slh slp..mintak sori.. :p assalamualaikum.. :)


Kenangan Silam

Assalamualaikum semua...hihihi..tgok tajuk tuuu??? haa...kt ats tuu..cewaahh...kenangan silam la sangat kann...ahahaha... Ak sebenarnye..ade byk knangan2x silam..yg perit nak aku cite...tapi aku xtaw nk cite cmne..klu aku cite..msti korg terkejut..bnde2x cmni pnh jadi kt aku...

Banyak sangat perkara yang terjadi kat aku, tapi tu semua mengajar aku sebenarnya.  Bagi aku jadi lebih kuat, n tahu kelemahan diri.  Patut x ak bersyukur atas perkara buruk yang jadi kat aku?? Memang buruk, tapi ada baiknya juga sesuatu tu terjadi.  Entah lah..kalau boleh putarkan balik masa..aku harap aku lebih kuat dlu..kuat untuk menolak n melawan.  Tolak n lawan pe?? Tak perlu la aku cerita, nanti lain jadinya.  Adik beradik aku je tahu pe yang terjadi.  Kadang-kadang..teringin jugak nak share..supaya orang amek teladan kan? tapi bende ni akan memalukan diri aku sendiri..ibarat bukak pekung di dada la kan?

Satu je aku nak beritahu..sapa-sapa yang ada adik, or ade anak..tolong ye..ajar mereka macam mana nak menolak and say NO bila dorang xsuke atau taknak sesuatu.  Jangan nak anak dengar semua cakap kita, bila kita marah, walaupun dorang xsuke..kita suruh dorang senyap.  Memanglah nk dihormati, tapi kene dengan caranya lah..

Contohnya macam aku ni haa..bila orang datang kat aku...nak ajak bisnes la apelah...aku xpandai nk cakap..sori..sy xberminat...mmg xpndai..lidah ni mcm kene gam..mulut mcm kene jahit...siyesss!! Tapi sekarang..da mcam2x jadik kan..so aku da pndai la ckp...bkn ckp jek...tgn pon pndai la agkt..ala2x selebriti klu xnak gmbo kene tgkap..hah..cmtu ar...ahahhaha...

Motif di sebalik tajuk tu sebenarnya...kita kene pandai say NO, katakan TIDAK! kan?? wokehh..jumpe lagi next en3...salah dan silap haraplah dimaafkan..assalamualaikum.. :)

Jumaat, 25 Mei 2012

Buah Zuriat & Serbuk Debunga Kurma??

Assalamualaikum korang...ehhee..tetibe je rajin nak update.  Sebenarnye, da lame aku nk cite kt korang psl ni, tp mcm bse ar kan..MALAS!! :p

Korang penah dengar x pasal buah zuriat & serbuk debunga kurma? Sebelum ni aku xpernah dengar pun, tapi ade sehari tu, rse bosan kan..search la kt google..aku type sukar untuk hamil.  Dalam banyak2x result, ade yg ni yang menarik perhatian aku.  Korang tahu x pe kebaikan buah zuriat & serbuk debunga kurma??jeng3x...ehhehe..

Okey, mule2x sekali buah zuriat ye.  Meh shini nak cite, ..............................................................


Buah zuriat ni dikenali sebgai buah hawa or buah adam.  Buah adam ni buah sangat popular la d kalangan jemaah haji n umrah.. Kat negara arab tu, buah ni orang panggil Doum.  Pastu kat sne dorang jual mcm herba la...kebaikannya??? untuk atasi mslh kesuburan lelaki atau pn pmpuan.  Buah tu dibelah dua, pastu rebus n minum air tu tiap2x hari.  Ada gak yang rebus kulit n ade gak yg rebus  biji, n ade gakkk...rebus biji, kulit sekaligus.  Ak dgr rmai gak yang hamil lepas minum air rebusan buah zuriat ni, dengan izin Allah..betul x?  Kita cume usahe, ikhtiar...ape-pun semua ni kuasa dari Allah.  Meh shini..lagi dkt shikit...ehehhe..ni khasiatnyer.. :p


Khasiatnye:

-Untuk darah tinggi mahu pun darah rendah
-Membetulkan hormon dalam badan kita
-Menghilangkan lenguh2 di seluruh badan
-Menambahkan tenaga
-Menyebabkan kehamilan (semua dgn izin Allah S.W.T)

Cara menyediakan:

1) 2 biji di ambil sabutnya dan bijinya sekali, setelah itu rebus sabut dan biji buah itu dalam 5 cawan air sahaja  selama 15mint.

2) Selepas itu biarkan selama 6 jam dan blend sabut buah zuriat sahaja sama airnya tadi. Hanya sabutnya saja kita blend, selepas blend tapis dan minum.

3) Esoknya ikut cara yang sama untuk dapat air buah zuriat yang fresh lagi berkhasiat, buah zuriat tak boleh direbus berulang kali.....khasiat buah zuriat akan hilang bila rebus banyak kali sbb itu kena buat setiap hari 2 biji minum setiap hari selama 2minggu dalam setiap bulan.

perghh..pndai kan?? siap tnjuk cara-cara tuh...hihi..sebnarnyer..aku copy dari blog pn fatemah abdullah ni,.. http://fatemah-abdullah.blogspot.com/ so kalau berminat, korang click la link tu, tu blog dia hah fb dia korang search la..Fatemah Abdullah, sje xnk bagi link..nak bagi korang search..ahahaha..yela2x..ni ha link nyer.. https://www.facebook.com/profile.php?id=100003562223070 pndai2x le korang ye.

wokeh..lagi satu...serbuk debunga kurma, sme gak...pn fatemah ni jgk jual, 

Khasiat serbuk debunga kurma:
Digunakan untuk merawat ketidaksuburan di kalangan lelaki & wanita. Mampu merangsang dan meningkatkan tenaga seksual untuk hubungan suami isteri. Masyarakat Arab mencampurkan Serbuk Debunga Kurma dengan Madu di makan secara harian untuk memudahkan hamil dan mendapat zuriat. 

Serbuk bunga kurma dipercayai dapat mengatasi masalah berikut:

* Kemandulan bagi suami isteri
* Menambah hormon lelaki dan menambah jumlah serta mengentalkan [memekatkan] sperma laki-laki
* Menambah keharmonisan pasutri
* Menyuburkan rahim wanita

Cara kegunaan serbuk debunga kurma:
1 botol serbuk debunga kurma di campur madu asli dalam 1 sudu makan dan gaul sampai sebati, simpan dalam peti sejuk. Setiap pagi dan malam gentilkan (bulatkan) sebesar 10sen dan telan bersama air suam yang bercampur madu atau susu suam. Suami isteri harus makan serbuk itu.

ada satu lagi cara mesti di buat oleh isteri

 si isteri kena siapkan kain nipis kecil berisi 1 sudu kecil serbuk debunga kurma dan di ikat kemas dan selepas bersama dengan suami masuk kan kain yang berisi serbuk debunga kurma itu di dalam faraj dengan cara ini dapat menahan  air mani itu keluar dari faraj. (ramai wanita arab guna cara ni untuk mendapat zuriat).
dan al-hamdulillah ramai yang berjaya( semua dengan izin allah juga ye )

ni semua ayat pn fatemah, harap maklum...ehehhe... aku cume share jek...banyak lagi produk lain yang dari arab ni, mcm bse la...malas nk type pnjg2x..hihih...pe pun tu je ak nk share pagi ni, so kalau berminat pndai2x la ye....hihi...

Pe2x slh kate, terlanjur kate,cewahh..pe2x la yg aku type kt atas sinun..wt korang trase...ak minta maaf awal2x k... jmpe ag nti..assalamualaikum...

Khamis, 24 Mei 2012

Pregnant??

ermmm..sesuatu yang normal ble da kwen...orang akn tnye..da ade isi belom?? urmmmm...malas da aku nk mnjawab..blom ade lagi..blom ade lagi..mnyebok btul lahh..

Aku ni bukan xnak baby, tapi aku lom bersedia jiwa dan ragaku ini.  Kalau boleh, aku nk hidup berdua dulu.  Aku xdelah amek pil ke ape ke..memang takde k.  Ade la cara lain kan..xkan la aku nk cite..adoiii...  Ni orang siap cakap aku berdosa ar ape lah..bkannyer aku gugurkan kandungan pon..bknnnyer aku merancang dgn makn pil pon!! erghhhh!! Hellooo...aku yang nak jadi mak nanti k..aku yg kene mengandung..n aku yang kene jage anak tu nanti..bukan korang lah!!

Terus-terang aku cakap...jauh dalam sudut hati aku ni..memang nakkkk sangat2x baby, yelahh..spe xnak anak sendiri kan?  Tapi aku takut, aku xmampu tunaikan tanggungjawab aku sebagai ibu..aku ni bile da marah..lain macam sikit..aku takut jadi ape2x je kat anak aku tu nanti.  Aku xnak la baby jadi mangsa keadaan.  Xke naye?? Aku ni bile marah..xigt ape..ble da reda sket..bru la nk nyesal.  Ade baiknyer aku sediakan diri aku sepenuhnya.  Tapi.............kalau Allah kurniakan aku, hadiahkan aku...untuk dapat baby...aku terima dengan gembiranya.  Sebab?? Allah lebih tahu, aku ni mampu ke tak untuk galas tanggungjawab tu.  So, kalau da rezeki aku dapat baby awal..insyallah..ade la dalam masa terdekat ni kan?? Kalau takde..xpe, kite usahe lagi k?? hihi..

Pada sape-sape kawan aku yg da pregnant, tahniah aku ucapkan.  Jage diri elok2x k..jage pemakanan, jangan lasak2x sangat, ikotlah pe kate doktor.  Pada yang belum tu, kita usaha same2x k?? Kita ikhtiar, berdoa, sembahyang hajat supaya Allah kurniakan kita cahaya mata.amin...insyallah... Jika da tertulis rezeki kita, pasti ade..insyallah..

ok la..jmpe lagi next time, banyak lagi bnde ak nak cite.  Tapi tak terluang mase tu..nak kene ade mood bru la nk update...pe pun, klu ade tersalah kate, pe yg korang xsuke tu..ak minta maaf awal2x k... Assalamualaikum.. bye..

Isnin, 14 Mei 2012

Lamenyer la da xupdate...

Assalamualaikum kawan-kawan...hurmm..lamenyer xupdate kn...sori le...aku ni xdelah blogger spnuh mse...bkn jgk separuh mse...berbulan2x...jenuh nk update...hadoiiii...

Majlis alhamdulillah...berjalan dengan lancar...da sebulan lebih da aku kawen..haihhh...rse cm xpcaye pn ade..hihi...prasaan?? ermm...seronok..sbb ade tman sbntal..seselimut..sekatil..se........hihihi....ne leh btawwww...ahahahha.. org yg da kwen je taw pe yg srnoknyer kwen ni kan?? Sori la..gambo kwen xupload...xde mse la kawan..nti la klu ade mood aku upload la ehh..

nti ade mse update lagi ehh..got to go..ade kje nk wt..byee...lv u... maaf klu ade trsilap kate ye.. assalamualaikum..