Rabu, 23 Januari 2013

ganti tempat orang

Assalamualaikum semua...apa khabar,...esok cuti kan?? seronoknyerrr...tapi Jumaat kerja semula.  Boleh je nak ambil cuti, tapi tak best la..suami keje..so same2x keje la..boleh jimat cuti kan? Korang lak camne? Cuti tak? Or da planning nak bercuti dengan keluarga??ehehe..

Rasa macam lame je tak update.  Hari ni nk update pasal kene ganti tempat orang.  Tadi dapat panggilan..kene ganti PA kepada KSU.  Adehh...terus tersentap.  Sebab..aku baru lagi kat tempat ni..baru 6 bulan..so rasa macam xcukup lagi pengetahuan tntg keje2x kt sni membuatkan aku rasa xlyak untuk jaga orang yang setinggi tuu..ehehhe.. Yela, before this aku kat kementerian pelajaran 5 tahun. Lame tu..tetibe tukar kementerian lain...keje pun lain kan..so kene la banyak belajar lagi.

Petang ni aku kene bagi jawapan, sama ada boleh ke tak.  Kalau ada orang kat bahagian aku ni, maknenyer aku kene la ganti..kalau takde...xyah la aku ganti..adoiii..mintak2x dorang ni semua da hal jumaat ni..aku xnak gantii..adeeiii...NEBESNYERRR...

k papaiiii.. :p

Rabu, 16 Januari 2013

Listen!Listen! Listen!! Let me speak!!

Assalamualaikum...hihihih...

Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!Listen!!

Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!Let me speak!!

Ahahahaha...sindrom apekah yang melanda diriku ini?? Korang ada perasan tak? Wabak listen ni da tersebar kat you tube n facebook?? Korang tahu tak apa cerita tentang listen nih?

Aku da tengok bideo tuu...faham sikit2x jele...sebab macam semak je bile aku nengok bideooo tuu..  Yang aku paham, ade student and lagi sorang ni presiden organisasi Suara Wanita 1 Malaysia.  

Studen ni, tanye le soalan kat Cik S.  Pastu  Cik S datang, ambik mic letak tepi.  Pastu lepas Cik S ni jawab, banyak yang aku dengo nyer cakap listen10x.....hah pastu ade la dengar banyak nama2x haiwan yang keluar...ahahaha...jangan le gelakkan aku.  Aku ni nak jugek tahu hal semasa, tapi malas nk dengar video tu lame2x..adeii...series semakkk...ahahahahah

Sekarang ni, even Nandos pun dah keluarkan iklan Listen ni taw?? ahahaha...sangat cepat virus tersebar...Pastu, orang ramai menggesa Cik S ni minta maaf kat student tu, sebab dikatakan cara Cik S jawab tu, agak kurang sopan la.  Ada jugak aku dengar masa aku tengok video tu ayat2x yang xberapa sedap..tapi aku malas nak ulas...

ehehe..advance kan Nando's ??

Entah la ehh..aku tak sebelah sape2x...dari segi pertanyaan dan jawapan tu...aku malas nak ambik tahu.  Cuma dari segi etika soal dan jawab tu mungkin dua2x ada salahnya kot.  Dari segi soal tu, mungkin vokal tu terlalu tinggi kot, atau mungkin dia seorang yang memang jenis yang vokal camtu.. Dari segi jawab, cara Cik S tu, macam memalukan si penanya ni.  Erm..entah la ye..

Korang da tengok video ni? Or korang tak tahu pun pasal listen ni?? ehehe..g le carik kat u tube...cm bese..wktu opis xleh bkk utube..sekian... Kalau da tengok..ce cite kat aku..ne le tahu...korang lagi tahu ke..

Salah silap, minta maaf ye... Assalamualaikum..

Jumaat, 11 Januari 2013

TTC : Puan Mengandung eh?

Assalamualaikum....

Ehehehhehe...baca title entry aku hari ni, Puan Mengandung eh? Sebenarnya, tadi aku g Alamanda, pastu aku beli susu Anmum Materna yang untuk ibu mengandung tuu..  Yela, nak cuba la minum susu tu memandangkan sesuai untuk ttc cm aku ni kan..ehehhehe... Mule2x nak ambik, tengok ramai orang..xjadik...

Pastu, aku pusing balik,..tengok ada lagi akak tu...huh..ambik jelah kann...Masa aku ambik je susu tu, terus akak tu tanya, puan mengandung ke? Aku terus senyum, (jawab dalam hati,.amin...) eh..taklah..saya tolong belikan untuk kawan saya..ahahahahaha...giler terkejot orang tu tanye..camtu aku jawab, boleh gitu?

Dia siap terangkan lagi, nanti minum susu ni 2x sehari ye.  Baiklah akak...nanti saya sampaikan pada 'KAWAN' saya tu..terima kasih kak...lepas je dari tempat tu...aku terus tersenyum lebar n tergelak sorang.  Mintak-mintak masin la mulut akak ye..ehehehhehe...

Walaupun orang cakap gitu pun dah buat aku rasa hepi..apetah lagi kalau betul2x kan..owhhh..bahagianya....ok..nak berangan jap...

bye.....ehehheheheh

Khamis, 10 Januari 2013

CD01 : 10.01.13

Assalamualaikum semua, so today da start semula CD01...last month hbs period da start on asid folik.  So nk continue makan asid folik tu and mungkin nak try pregnancy formula blackmores or nak makan women secret recipe..ehehe..tengok la camne nanti....akan ku update kemudian ye..so far sekarang just ambil asid folik tu je.

Owh ye, dengar kate untuk TTC ni, bagus juga minum susu anmum ye?? Hehe..klu bab susu...boleh jek kalau nak minum, rasa nak beli la susu tu.. :p

Okey ni la dia...chart aku cycle 9.  Kalau nampak dot2x tu, sebab aku demam dekat seminggu..so this cycle usaha tu krg sket..sebab da bazirkn waktu subur.  Sebab...aku demam waktu aku subur..huhu..xde rezeki..takpelah..cuba lagi pasni...chaiyokk!!