Khamis, 14 Februari 2013

Tolong hormat!

Assalamualaikum semua..apa khabar? Seronoknyer, minggu ni kerja 3 hari je..esok da jumaat,hehhee.  Mesti ada yang sambung cuti kan? Yelah,..boleh pergi bercuti pada yang da berkeluarga...sronok kan?ehehhe..

So, hari ni nak cite sikit la tentang bacaan doa.  Kat opis aku ni, setiap pagi memang akan ada bacaan doa.  Ada la sorang ni,..aku memang xkenan betul dengan attitude dia.  Masa bacaan doa..memang aku tengok dia buat tak tahu jek.  Dia boleh menjerit2x masa orang dok bace doa, pastu tergelak2x...siap boleh makan lagi...kalau tak dengar takpelah kan..ni, memang kuat kot...satu bangunan leh dengar kan..

Sedangkan orang bukan Islam pun, boleh menghormati bacaan doa.  Kenapa ko tak boleh nak hormat? Kalau taknak berdoa, its okey....terpulang la pada ko.  Tapi at least, hormat la...jangan la ko gelak2x...menjerit2x, berborak kuat2x smpai satu level ni boleh dengar suara ko... Series aku malu bile orang tengok2x... Aku sendiri geleng kepala bila tengok attitude dia ni.  Aku pun xdela baik sangat, tapi pada aku, bila orang berdoa tuu..kita perlu hormat..betul tak?

Entah la kan.. Setiap orang hati lain-lain,..susah nak faham..

p/s : peringatan untuk diri sendiri jugak... :)

Rabu, 6 Februari 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Assalamualaikum..selamat pagi korang..apa khabar?  Lagi beberapa hari lagi, kite cuti lagi..yahoooo..ehehhee...tapi cuti pada aku x bermakna sangat sebab my mutoq kerja...ehehehe..sob3x...

Okey la...pagi tadi bukak blog macam biasa dan ternampak entry dari Suria Amanda tentang giveaway ni.  So, saje jela nk join..mane la tahu ada rezeki...korang pon join la k??hehehe...  Kalau nak tahu terma-terma giveaway ni..klik sini .  Goodluck korang... :)



Link Sponsor
Tarikh tutup giveaway ni, 28 Februari 2013, so..sempat sangat la kalau korang nk join kan.. ehehe..ok2x...bye korang.. :)

Isnin, 4 Februari 2013

CD01 : 4.2.13

Assalamualaikum semua...just to update my blog...

Hari ni bermula la CD01.  Tak berjaya juga usaha kali ni...tak ambil supplement apa pun.  Cuma ada amalan-amalan tertentu je..ehehhee..

So, usaha kali ni nak mencuba air rebusan taugeh dan air kunyit,ehehehhe.  Mari mencuba petua yang ada.... So, doakan aku berjaya kali ni ye kawan-kawan.. :)

Okey, kat bawah ni aku tepekkan cycle yg lepas...cekidaoutttttt...