Selasa, 18 Jun 2013

Kebaikan minum air suam

Assalamualaikum semua,...apa khabar..

Erm...takde ape2x pun nak update cuma sekarang sha cd07, pasni leh la BD..ahahahha...

Owh ye...sebelum ni, sha ada share yang sha nak amalkan minum air suam sekurangnya 8 gelas sehari dan banyakkan makan buah.  Buah tu xtercapai sangat, tapi air memang sha da berjaya amalkan 3Liter setiap hari..alhamdulillah...

Korang tahu x kebaikan minum air suam? Banyak taw kebaikannya,..untuk yang kita tengah ttc pun bagus taw..?? meh sha kongsikan ape yang korang akan dapat kalau banyak minum air suam.. :)

1.  Menguruskan badan - sebabnya air putih kan tiada kandungan gula, kalori atau pun lemak

2.  MENINGKATKAN KESUBURAN - hehehehe...ni yang paling besttttttt...sebab untuk perempuan, air
     putih boleh meningkatkan hormon estrogen..best x??? :p

3.  Kecantikan - yeahhh..ni pun bestt...sapa takmo cantik...kalau kekurangan air kan, kulit jadi kering je...
     kalau garu kt tangan ade kesan putih tuu..xcukup air le tewww..eheheheheh

4. Pencernaan - haaa....ni pun bagus taww..cukup minum air..lancar je pencernaan makanan, pembakaran
    kalori pun senang.. :)

Sebenarnya,..banyak lagi kebaikannya minum air putih ni,..tapi...sha share yang berkaitan je..ahahahhaa...sebenarnya malas...boleh takkk?? Haihh..ape pun tak boleh lahh..ok la...jom le same2x minum air putih yang cukup untuk kesihatan tubuh badan kita...jom tukar..?

:)


Rabu, 12 Jun 2013

TTC : CD01 12.6.13

Assalamualaikum semua...

Just short update...today check suhu da drop to 36.18c,..so bermulalah cycle yang baru untuk sha.  Agak kecewa sebab usaha lebih jugak untuk cycle lepas..takpelah..belum rezeki kan? So, this cycle da boleh start dengan set shaklee.  

Tu je nk update...today me xde mood.... :(