Isnin, 10 Februari 2014

Sakit dekat ari-ari

Assalamualaikum...

Last week, aku period awal 3 hari.  Tiba-tiba pagi tu, check suhu drop. Tapi dalam hati dok kate..xkan la nak period.

Pastu pergi keje jugak macam biasa. Dalam pukul 10 camtu aku dah rasa lain macam. Sah, aku period. Pelik sangat-sangat, sebab biasa sebelum period, selalu ada alarm. Tapi kali ni langsung takde rse nak period. Tiba-tiba pukul 130 camtu, aku rasa sakit kat ari-ari aku. Sakitnyer sampai xboleh nk jalan. Rasa macam rahim nak jatuh. Sebelum ni senggugut, takde rasa camtu..kalau jalan takde la sakit..pastu sakit senggugut sha boleh la nk sapu minyak ke ape ke bagi kurang. Sakit yg ni tak tahu la nak describe camne. Bayangkan la, each step akan terasa sakit kat bahagian ari-ari tu. Kalau duduk, kurang sikit lah.

Biasanya first day, period sha tak banyak sangat. Biasa start hari kedua dan ketiga yang heavy giler2x. Tapi kali ni, first day dah heavy sampai la hari ketiga, pagi tu lepas keluar ketulan macam hati terus period sha stop. Dari pagi sampai la ke petang esoknya tiba2x period muncul semula.. Sha tak tahu la nk pikir camne, tak pernah kene camni, sebab ape jadi camni.

Second day period tu ada pergi klinik, tapi klinik biasa je,..klinik annur kt presint diplomatik. Tapi doc tu cakap, sebab hormon. Sha macam susah nak terima jawapan doc tu. Sebab, sebelum tu doc tu ada scan perut sha, rasa lega bila doc tu cakap xde cyst and bukan appendik,..tapi still takde jawapan untuk sakit dekat ari-ari tu....

Sekarang still period, tapi sikit2x je.. Korang pernah kena sakit camni tak..tolong sha please.. :(